+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği - Denizci Usulü Balık Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Günün Yemeği - Denizci Usulü Balık








    Denizci Usulü Balık


    Malzemeler

    1kg balık eti(levrek, kefal, mercan kırlangıç olabilir)
    2adet soğan
    4diş sarımsak
    ½ demet kereviz yaprağı
    1demet dereotu
    1demet maydanoz
    2,5bardak su
    1,5bardak balık suyu
    1,5fincan zeytinyağı
    1kaşık un
    1adet limon
    kırmızıbiber
    tuz

    Yapılışı
    Balıkları temizleyip yıkayın ve bir tencereye alın. Buraya 1adet soğan, maydanoz, dereotu ve kereviz yapraklarından koyun. Tuzu ve suyu ayarlayıp kuvvetli ateşte haşlayın. Kapağını kapatmayın ki üzerinde biriken köpüğü ayırabilesiniz. Haşlanan balıkları delikli kepçe kullanarak örselemeden bir tabağa alın; kalan suyunu süzün. Tencereye yağı koyup kızdırın, unu kavurun; rengi dönünce balık suyundan ekleyin. Sürekli karıştırarak koyuşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Tabağa aldığınız balıkların üzerine ince kıyılmış soğan, dereotu ve maydanoz serpin, limon sıkın, baharat ekleyin en sona da ılınan sosu ekleyip servis edin.








  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    Sebzeli Tavuk Çorbası


    Malzemeler:

    1 tavuk göğüs eti
    4 su bardağı tavuk suyu
    15 gr tereyağı
    1 çorba kaşığı un
    1 çarliston biber
    1 çuska biber
    1 küçük havuç
    1 küçük kabak
    Tuz karabiber

    Sebzeli Tavuk Çorbası Hazırlanışı:

    Tavuk göğüs etini haşlayın ve tel tel ayırın. Bir tencerede tereyağını eritip unu karıştırarak kavurun. Tavuk suyunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.

    Biber havuç ve kabağı temizleyin. Biberleri kıyın. Havuç ve kabağı küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri tencereye ilave edip pişirin. Sıcak olarak servis yapın.





+ Yorum Gönder