+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün yemeği-biberiyeli balık Konusunu Okuyorsunuz..
  1. HARBİKIZ
    Moderator

    Günün yemeği-biberiyeli balık








    BİBERİYELİ BALIK TARİFİ


    Malzemeler :
    400 gr. balık fileto
    (somon, sudak,mezgit,levrek vs.)
    1 domates
    5-6 yaprak biberiye
    2 yaprak defne
    1 çorba kaşığı sirke
    1 diş sarmısak
    1 adet küçük soğan
    1/2 demet ıspanak
    1 tutam tozşeker
    2 çorba kaşığı LUNA

    Hazırlanışı :
    Domatesi küçük küçük doğrayıp bir kaşık Luna ile kavurun. Kıyılmış soğan ilave edin. Biberiye, defne, sirke, kıyılmış sarmısağı da ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakın. Ayrı bir tavayı iyice kızdırın. Yarım kaşık Luna ve yıkayıp iyice süzülerek hiç nemi kalmamış kurulanmış ıspanak yapraklarını kızgın tavaya atın ve sadece 1 dakika kuvvetli ateşte tutup servis tabağına alın.
    Balıklara fırça ile Luna sürün. Bolca tuz ve karabiber serpin. Ispanakları çıkardığınız kızgın tavaya koyup kuvvetli ateşte her iki tarafını ikişer dakika pişirin.
    Domates sosunu ıspanakların üzerine dökün. Balıkları üzerine koyup servis yapın.
    Püf Noktaları :
    Domatesli sos hazırlayacak vaktiniz olmadığında hazır domatesli sosu biberiye ile bir taşım kaynatarak kullanabilirsiniz.

    AFİYET OLSUN!








  2. Meryem
    Bayan Üye





    balık sevenler bilirki değişik kokulu yapraklar ile pişirilen blıklar dahalezzetli olur biberiye ile pişen balıklrda böyle güzel tad verirler




+ Yorum Gönder