+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün yemegi Beykoz kebabı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. captain_41
    Devamlı Üye

    Günün yemegi Beykoz kebabı








    BEYKOZ KEBABI TARİFİ



    Malzemeler :
    750 gr. kemiksiz koyun eti ( 6 eşit parça halinde)
    1/2 su bardağı çiçek yağı
    1 çorba kaşığı margarin
    2 orta boy soğan
    3 orta boy domates
    3 patlıcan (uzun ve eşit boyda)
    6 adet kürdan
    Tuz

    Hazırlanışı :
    Patlıcanları uzunluklarına doğru her birinden dörder dilim olmak üzere 12 eşit uzun dilime kesin. Soğanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. 2 adet domatesin kabuklarını soyun ve küçük parçalara doğrayın. Kalan 1 adet domatesi ise 6 yuvarlak dilime bölün.
    2 bardak çiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanlar pembeleşinceye kadar kızartın, sonra bunları iyice süzerek çıkartın.
    Sonra tavadaki kızgın yağa eti ilave ederek, etleri fazla karartmadan kızartın. Daha sonra tavaya soğan ve doğranmış domatesleri ilave edin.
    Tavayı sallayarak iki üç dakika da beraberce pişirin ve bunları yemeği pişireceğimiz tencereye aktarın.
    Tenceredeki domatesli etlere sade yağ ve suyu koyup, yarım çorba kaşığı da tuz ilave edin.Etler pişip yumuşak bir hal alıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 1,5- 2 saat arasında pişmeye bırakın. Sonra tencereyi ateşten alıp, etleri süzün ve ayrı bir kaba alın.
    Patlıcan dilimlerinden ikisini üst üste artı şeklinde koyun ve tam ortasına etli karışımdan koyup üstlerine birer domates dilimi yerleştirerek bir kürdan ile bağlayın ve bir tencereye yerleştirin.
    Bu etlere, etlerin piştiği salçayı katın ve tencerenin kapağını kapatın. Etleri yarım saat kadar ateşte pişirdikten sonra tabağa alarak servis yapın

    AFİYET OLSUN!








  2. Gizli @ yara
    Özel Üye





    Bahçıvan Kebabı



    Malzemeler
    600 gr Kuzu kuşbaşı
    60 gr margarin
    150 gr Arpacık soğanı
    150 gr Havuç
    150 gr Bezelye
    200 gr Domates
    1 tatlı kaşığı Tuz
    150 gr Çalı fasulyesi
    150 gr Kabak
    50 gr Dolmalık biber
    1/2 demet Dereotu
    Baharat torbası
    2.5 bardak Su


    Yemeğin Tarifi
    Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın. Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Çalı fasulyesinin kılçıklarını ayıklayın. Kabağı kazıyın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın. Her üç sebzeyi de, havuçta olduğu gibi, iri zar biçimi doğrayın.

    Dereotunu yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın. Yağın üçte birini oıta boy bir tencerede, otta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca arpacık soğanı, havuç ve çalı fasulyesini ilave edip. ara sıra karıştırarak, 3-4 dakika sote edin. Dolmalık biber ve kabağı da katıp, birkaç dakika daha sote ettikten sonra, tencereyi ateşten alın.

    Kalan yağı, büyük bir tencerede, oıta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Domatesi katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika daha pişirin.

    Tuzunu koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Baharat torbasını ekleyin. Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın.

    Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.





+ Yorum Gönder