+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği; Ispanaklı Püreli Tavuk Sote Konusunu Okuyorsunuz..
  1. RüzgarGülü
    Devamlı Üye

    Günün Yemeği; Ispanaklı Püreli Tavuk Sote








    ISPANAK PÜRELİ TAVUK SOTE TARİFİ

    xcek.jpg



    Malzemeler :
    300 gr. kuşbaşı kesilmiş tavuk eti
    250 gr. haşlanmış ıspanak
    1 adet rendelenmiş soğan
    200 ml. krema
    2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
    2 çorba kaşığı soya sosu
    2 çorba kaşığı beyaz şarap
    2 çorba kaşığı mısır nişastası
    1 adet yumurtanın akı
    Luna

    Hazırlanışı :
    Soya sosu, şarap, nişasta ve yumurta akını derin bir kapta karıştırın. Tavuk etlerini bu sosun içinde bekletin. Tavuklar beklerken, soğanı Luna margarin ile kavurun, ıspanağı ekleyin. Biraz kavurduktan sonra krema ve baharat ekleyin. Ispanak püresini ateşten alırken kaşar peyniri rendesi serpin.
    Sosla terbiye edilmiş tavukları tavada Luna Margarin ile kavurun. Ispanak püresi ile servis yapın.

    AFİYET OLSUN!








  2. HAYAT
    Devamlı Üye





    Mantarlı Tavuk Sote Tarifi


    Malzemeler

    4-5 kişilik
    350 gr. kuşbaşı tavuk eti
    Yarım kg. mantar
    2 adet soğan
    2 adet domates
    100 gr. haşlanmış bezelye
    3-4 adet sivri biber
    3/4 çay bardağı sıvı yağ
    4-5 diş sarımsak
    Tuz, kara biber, kekik


    Hazırlanışı

    Tavaya sıvı yağı alıp, küp doğranmış soğanları ve kuşbaşı tavuk etlerini ilave edelim. Arada bir karıştırarak, etler iyice yumuşayana dek pişirelim. Mantarları ince ince doğrayalım. Doğranmış mantarları tavuğa ilave edip, mantarlar suyunu bırakıp çekene dek kavurmaya devam edelim. Domatesleri kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Doğranmış domatesleri ve haşlanmış bezelyeleri, doğranmış sivri biberleri, tuz, kara biber ve kekiği tavuklu mantarlı karışıma katalım. Arada bir karıştırarak pişirelim. Daha sonra servis yapalım.





+ Yorum Gönder