+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği - Ramazan Yemekleri - Ramazan için Güncel Yemek tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. HARBİKIZ
    Moderator

    Günün Yemeği - Ramazan Yemekleri - Ramazan için Güncel Yemek tarifleri








    Arpalı Balık Çorbası Yemek Tarifi



    Malzemeleri:
    500 gr. temizlenmiş beyaz etli balık
    2 adet soğan
    100 gr arpa
    4 adet domates(rendelenmiş)
    1 litre su
    Yarım limon suyu
    1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
    1 çay kaşığı karabiber
    Tuz

    Hazırlanışı:
    Soğanları ayıklayıp rendeleyin.Balıkları ayıklayıp yıkayın küp şeklinde doğrayın ,1 litre suyu kaynatın.Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın Soğanları ekleyip hafifçe kavurun Kırmızıbiber ve domates püresini ekleyin 5 dakika kısık ateşte pişirip kaynar suyu ekleyin Balıkları ilave ederek 20 dakika pişirin
    Arpa tuz ve karabiberi çorbaya ekleyin Yarım saat kısık ateşte arpa iyice pişinceye kadar kaynatın Limon suyunu ekleyip sıcak servis yapın

    AFİYET OLSUN!









  2. HARBİKIZ
    Moderator





    Mantarlı Terbiyeli Biftek


    Malzemeler:
    - 600 gr dana kuşbaşı
    - 6 adet küçük soğan
    - 1 havuç
    - 200 gr mantar
    - bir demet maydanoz
    - 6 yemek kaşığı un
    - 6 yemek kaşığı tereyağı
    - 2 yumurta sarısı
    - 1 limon
    - tuz, karabiber
    - su

    Hazırlanışı:

    Suyu kaynatıp, kuşbaşı dana etini, havucu ve maydanozu ekleyin. Su kaynayınca altını kısıp 40 dakika kadar eti pişirin. Soğanları soyup, ilave edin ve 20 dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatıp, mantarları yıkayıp, dilimleyin. Bir tavaya 2,5 çorba kaşığı tereyağını alın ve mantarları 10 dakika sote edin. Tuzunu, karabiberini serpin. Ayrı bir tencerede 3,5 çorba kaşığı tereyağını eritip, unu ekleyin ve sürekli karıştırarak yarım litre sıcak et suyunu ilave edip, sosu koyulaşana kadar karıştırın. Yarım limon suyunu, yumurta sarılarını, tuz ve karabiberi karıştırıp, ilave edin. Eti ve soğanları süzüp, servis tabağına alın. Et suyunda pişmiş havucu dilimleyip mantarları ekledikten sonra üzerine sosu dökün ve servis yapın.





  3. HARBİKIZ
    Moderator
    Balık Çorbası


    MALZEMELER:

    10 bardak haşlama balık suyu (Haşlanmış balık eti ile
    mayonezli balık yapılır)
    2 Soğan, 1 havuç
    5-6 dal kereviz veya maydanoz
    1 çay kaşığı tane karabiber

    2 diş sarımsak, 2 kaşık yağ
    Yarım su bardağı pirinç
    1-2 limon suyu
    2 yumurta sarısı
    Defne yaprağı
    Tuz-Kırmızı biber

    YAPILIŞI:

    Balık Suyunun Çıkarılması:
    Balık temizlenir, yıkanır. Sıcak su ile ateşe konur, kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan tane karabiber, maydanoz sapları,
    defne yaprağı konup, iyice kaynatılır. Süzülür. Balık eti mayonezli balık hazırlanmasında, suyu da balık çorbasında kullanılır.

    Havuç, maydanoz, sarımsak ince ince doğranır. Yağla
    pembeleştirilir. 1 kaşık un katılır. Biraz daha kavrulur. Balık suyu, yıkanmış pirinç ilave edilir. İyice pişirilir.
    Yemek saatinden 10 dakika evvel yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye katılır. Tuz atılır.





+ Yorum Gönder