+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda 20 Eylül Günün Yemeği - Kalamar Tava Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ahmet @ Arif
    Devamlı Üye

    20 Eylül Günün Yemeği - Kalamar Tava








    Kalamar Tava Tarifi


    MALZEMELER:
    250 Gr Temizlenmiş ve doğranmış kalamar
    1 su bardağı süt
    1 Su bardağı un
    Karabiber
    Tuz
    Kızartma yağı

    TARATOR İÇİN
    ½ Bayat ekmek içi
    ½ Su bardağı ceviz içi
    2 Diş sarmısak (ezilmiş)
    ½ Limon suyu
    ½ Su bardağı su
    Tuz
    Kırmızıbiber

    HAZIRLANIŞI
    Temizlenmiş ve doğranmış kalamarları tuzlayıp biberledikten sonra bir kabın içerisine alın.
    Üzerini örtecek kadar süt koyup iki saat bekletin.
    Sütün içinden çıkattıktan sonra una bulayın.
    Üzerine un serptiğiniz tepsiye dizin.
    Yağı tavada ısıtın.
    Kalamarları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın ve havlu kağıt üzerine alın.
    Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp tarator sos ile servis yapın.

    TARATOR SOS
    Mutfak robotunun içerisine kıyılmış ceviz içini, ıslatılmış ekmeği, limon suyunu, sarmısağı, suyu ve kırmızıbiberi koyup yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
    Sos kabının içerisine alın.

    AFİYET OLSUN!








  2. Meryem
    Bayan Üye





    kalamar bir deniz canlısıdr görüntüsü aslında hiç iştah açıcı değildir fakat öyle iyi temizlenip doğranıyorki canlı ile hiç alakası olmuyor sevenler bu tarifi deneyebilir




+ Yorum Gönder