+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği - Saray Usulü Lahana Dolması Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ahmet @ Arif
    Devamlı Üye

    Günün Yemeği - Saray Usulü Lahana Dolması








    Saray Usulü Lahana Dolması Tarifi


    Hangi malzemeler kullanılır ?


    MALZEMELER
    1 adet orta boy lahana,
    2 çay bardağı sıvı yağ
    2 çorba kasığı salça,
    6 adet küçük boy soğan
    500 gram kıyma,
    1 çay kasığı kuru fesleğen
    1 çay kasığı karabiber,
    1 demet maydanoz
    3 çay bardağı kırık pirinç,
    2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
    tuz ve su


    HAZIRLANIŞI
    Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun. Bütün olarak haşlayın.
    Ayrı bir tencereye de sıvı yağı koyun. İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca salça, tuz, karabiber, fesleğen ve incecik doğranmış maydanozu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırın.
    Haşlanmış lahananın suyunu süzün. Yapraklarını tek tek ayırın. Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin. İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Üzerine lahana yaprağı kapatın. Tekrar kıymalı harçtan koyun. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın.
    Üzerini geçecek kadar su koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.

    AFİYET OLSUN!








  2. Meryem
    Bayan Üye





    lahana özellikle kışın çok tüketilen ve birçokta yemeği yapılan bir sebzedir çorbası dolması salatası hatta böreği bile yapılmaktadır fakat dolması herzaman daha çok tercih edilendir




+ Yorum Gönder