+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün yemeği Krokanlı Parfe 6 Kişilik tarif Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizliyara
    FoRuMaciL Security

    Günün yemeği Krokanlı Parfe 6 Kişilik tarif








    Krokanlı Parfe Tarifi
    krokanl-parfe.jpg

    Nasıl hazırlanır ve malzemeleri nelerdir ?

    Malzemeler:
    (6 Kişilik)

    3 Çorba Kaşığı Konyak
    3 Yumurta Akı
    7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
    400 gr Kremşanti
    100 gr Fındıklı Krokan
    300 gr Böğürtlen
    6 Kokteyl Kiraz
    2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış ŞamFıstığı
    100 gr Vişne


    Yemeğin Tarifi
    Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın. Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin. Vişne ve krokanları ilave edin.
    Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın. Kremalı karışımı kalıbın içine dökün. Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin. Buzlukta en az 5 saat bekletin.
    Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin. Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın.
    Parfeyi buzluktan alıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın. Parfeyi dilimleyin. Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı böğürtlen püresi koyun. İkişer dilim parfe ekleyin. Kokteyl kirazı ve şam fıstığı ile süsleyin.

    AFİYET OLSUN.








  2. Kesume
    Devamlı Üye





    Krokanlı parfe yemeği 5 veya 6 kişilik için malzemeler : 3 Çorba Kaşığı Konyak 3 Yumurta Akı 7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri 400 gr Kremşanti 100 gr Fındıklı Krokan 300 gr Böğürtlen 6 Kokteyl Kiraz
    2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış Şam Fıstığı 100 gr Vişne.




+ Yorum Gönder