Konu Kapatılmıştır
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Acilforum günün yemeği Konusunu Okuyorsunuz..
  1. izmir yasemin
    Devamlı Üye

    Cevap: Acilforum Bugünün Favori Yemeği

    Fırında Patatesli Tavuk Budu


    Acilforum




    MALZEMELER:
    5 tane tavuk budu
    6-7tane patates
    1 su bardağı haşlanmış bezelye
    4-5 tane yeşil sivri biber
    1 tane domates
    1 çorba kaşığı biber salçası
    Yarım su bardağı zeytinyağ
    4-5 diş sarımsak
    tuz, karabiber, kekik( arzu edilirse pul biber)
    YAPILIŞI:
    Patatesleri soyup yarım parmak kalınlığında doğrayalım. Üzerlerine tuz ve az zeytinyağı biraz pul biber ve kekik dökelim karıştıralım.
    Butların iyi pişmesi için bir yüzlerine bıçakla derin çizikler atalım.Tuz serpelim kalan yağı dökelim butların üzerine her tarafını yağlayalım.Sarımsakları butların kesik yerlerine koyalım.Biraz pul biber, karabiber, kekik dökelim, her tarafına yayalım.Fırın tepsisine butları dizelim aralarına patatesleri yerleştirelim.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında patatesler ve butlar hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
    Salçayı biraz sıcak su ile ezelim.fırından çıkardığımız butların ve patateslerin üzerine dökelim salçalı suyu(salçalı su butların yarısını geçecek kadar olmalıdır.) Bezelyeleri dökelim patateslerin üzerine. Sivri biberleri ikiye bölüp fırındaki butların arasına bırakalım. Domatesi yuvarlak dilimler halinde keselim butların üzerine koyalım.Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile örterek tekrar fırına sürelim. Patatesler ve butlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Sosu ile birlikte pilav eşliğinde servis yapalım.
    Afiyet olsun.

    Cevap: Acilforum Bugünün Favori Yemeği sayfa üç frmacil 3 Cevap: Acilforum Bugünün Favori Yemeği

  2. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    İMAMBAYILDI TARİFİ

    Acilforum



    MALZEMELER:
    6 tane patlıcan
    2 adet kuru soğan
    3 tane domates
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 Demet maydanoz
    5-6 diş sarımsak
    tuz, 1 çay kaşığı kadar limon suyu
    1 çay kaşığı toz şeker
    YAPILIŞI:
    Patlıcanları alacalı soyalım, ortalarını hafifçe oyalım,tuzlu suda bekletelim . Süzelim kurulayalım ve kızartalım.Bir tavada yemeklik doğranmış soğanları biraz kavuralım.Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayalım. Kabuklarını soyduğumuz sarımsaklarla beraber soğanlara ekleyelim. Şeker,limon suyu ve tuz koyalım domatesler suyunu çekene kadar pişirelim. Pişirdiğimiz bu harcı patlıcanların oyuk kısmına dolduralım.Üzerlerine domates dilimi koyalım.Az su ve kalan yağı ekleyerek orta ateşte pişirelim.Soğuduktan sonra kıyılmış maydanozla servis yapalım. Afiyet olsun.


  3. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Tavuk Köftesi Tarifi


    Acilforum


    MALZEMELER:
    Yarım kg tavuk kıyması
    1 tane kuru soğan
    1 Yumurta
    3 diş sarımsak
    2 dilim ekmek içi
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1çay kaşığı kırmızı biber
    1 çay kaşığı kekik
    YAPILIŞI:
    Bir kap içinde soğan ve sarımsakları rendeleyelim. Ekmek içlerini ıslatın (isterseniz ufalanmış kullanın,) ekleyin tavuk kıymasının içine. Baharatları katın tuz koyun .Yumurtayı kırın içine. İyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın parmak köfte şekli verin sıvı yağda kızartın. Kızarmış patates ve pilav eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.


  4. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Köfteli Kebap Tarifi

    Acilforum




    MALZEMELER:
    1 kg patlıcan
    500gr az yağlı kıyma
    2 dilim bayat ekmek içi
    1 yumurta
    1 tane kuru soğan
    tuz karabiber kimyon kekik yenibahar
    4-5 diş sarımsak
    4 tane domataes
    5-6 tane yeşil sivri biber
    1 çorba kaşığı salça
    1.5 bardak sıcak su
    sıvı yağ
    YAPILIŞI:
    Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.Sudan çıkarıp kurulayalım. Uzun ince dilimler halinde keselim.Yağda hafif kızartalım.
    Kıymayı bir kaba alalım. Soğanı rendeleyelim.Ekmek içini tuz ve baharatları göz kararı koyalım.Yumurtayı kıralım.Dövülmüş sarımsakları ekleyelim kıymanın içine, iyice yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım, parmak şekli verelim.Yağda hafif kızartalım.Daha sonra patlıcan dilimlerine birer köfte koyup rulo yaparak saralım.Küçük bir fırın tepsisine dizelim.Salçayı sıcak suda ezelim.Patlıcanların üzerinde gezdirelim.Patlıcanların her birinin üzerine bir dilim domates ve bir tane yeşil biber koyalım.Açılmasın diye kürdan batıralım.Orta ısılı fırında 15-20 dakika pişirelim. Afiyet olsun


  5. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Köfteli Patlıcan


    Acilforum


    MALZEMELER:
    5 Tane bostan patlıcanı
    400 gr kadar orta yağlı kıyma
    3 tane domates
    3-4 diş sarımsak
    1 demet maydanoz
    Zeytin yağı
    1 tane soğan
    Tuz karabiber
    YAPILIŞI:
    Patlıcanların sap kısımlarının altından (saplarını kesmeyin) başlayarak alacalı soyalım.Dip kısımlarından boylamasına üç parçaya keserek bol tuzlu suda 20 dakika bekletelim.
    Kıymayı bir kaba alalım,soğanı kıymanın içine rendeleyelim. Sarımsakları dövüp ekleyelim baharatları ve tuzu ilave edelim. Maydanozları da ince ince kıyalım ekleyelim harcın içine,yoğuralım.Patlıcanları sudan çıkarıp kuruyalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.Kıymalı harçtan uzun köfteler hazırlayalım.Köfteleri patlıcaların kesik kısımlarına yerleştirelim.Patlıcanların üzerine bol zeytinyağ sürelim.Kızarıncaya kadar fırında pişirelim.
    Domatesleri rendeleyelim.Fırındaki patlıcanlar iyice kızardıktan sonra üzerlerine dökelim, çoz az sıcak su ekleyelim tekrar fırında 15 dakika daha pişirelim.
    Afiyet olsun


  6. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Saray Kebabı Tarifi


    Acilforum


    MALZEMELER:
    750gr kadar (kuşbaşı )kuzu eti
    1 Tane kuru soğan
    1 tane havuç
    Tuz, tane karabiber, kekik
    2 tane domates
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı biber salçası
    PÜRE MALZEMESİ:
    3-4 tane haşlanmış patates
    3 yumurta sarısı , tuz ,bir çimdik toz şeker
    Bir fiske muskat, 2 yemek kaşığı tereyağ
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    YAPILIŞI:
    Tencereye yağımızı koyalım.Piyazlık doğranmış soğanlarla beraber etimizi tencereye alalım.Havucu ince dilimleyelim onu da ekleyelim.Ağır ateşte arasıra çevirerek etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavuralım.Etler suyu çekince sıcak suyla inceltilmiş salçayı ilave edelim.Etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su koyalım. Kekik ve tane karabiber koyalım, yavaş ateşte pişmeye bırakalım.
    Kebabımızı ocaktan alalım bir borcamın içine boşaltalım.
    Haşlanmış patatesleri sıcakken rendeleyelim.Tereyağını, iki yumurta sarısını tuz ve muskatı ilave edelim, çırpma teli ile çırpalım .
    Püreyi kebapların üzerine yayalım istediğimiz şekli vererek. Şeker, sıvı yağ ve yumurta ile çırpıp hazırladığımız karışımı pürenin üzerine sürelim. Aralara halka halka dilimlenen domates dilimlerini koyalım.Orta ısılı fırında 15-20 dakika kadar pişirelim.Afiyet olsun


  7. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Izgara Tavuk Kanadı


    Acilforum



    MALZEMELER:
    10 tane tavuk kanadı
    1 Tatlı kaşığı biber salçası
    4 çorba kaşığı yoğurt
    1 tatlı kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı kekik
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    YAPILIŞI:
    Cam bir kasenin içinde biber salçası yoğurt pul biber kekik ve zeytin yağını karıştırın. Yıkayıp kuruladığınız tavuk kanatlarını bu sosa yatırın.1-2 saat sosta bekletin kanatları.
    Sostan çıkardığınız tavuk kanatlarını ızgarada pişirin sıcak servis yapın salata eşliğinde.


  8. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Patlıcan Keyfi Tarifi


    Acilforum



    MALZEMELER:
    5 tane bostan patlıcanı
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz karabiber
    Arzu edilirse pul biber
    3- 4 tane kırmızı biber
    6-7 Tane yeşil biber
    400gr kadar kıyma
    1 tane kuru soğan
    4 tane domates
    1 kaşık salça
    YAPILIŞI:
    Patlıcanları, ve kırmızı yeşil biberleri közleyin. Kabuklarını soyun.İnce ince kıyın.
    Bir tavaya yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağını ve kıymayı koyun kavurun rengi değişene kadar. Kabukları soyulmuş,küçük küçük doğranmış domates ve salçayı da ekleyin. Pişmeye bırakın suyunu çekince ocaktan alın. Baharatları koyun yeteri kadar tuzla tatlandırın. Patlıcanlı karışımı borcama veya küçük güveç kaplarına bölüştürün. Üstüne eşit olarak kıymalı harcı yayın üzerini yağlı kağıt ile kaplayın, kağıdı yanmaması için suyla ıslatın. Orta ısılı fırında 20 dakika kadar pişirin Afiyet olsun.


  9. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Bahçıvan Sandalı Tarifi


    Acilforum



    1 Kg patlıcan
    1 Tane kuru soğan
    1 tane kabak
    1 tane havuç
    1 tane patates
    2 tane yeşil sivri biber
    1 kase haşlanmış bezelye
    200gr kadar sotelik tavuk veya kuzu eti
    Yarım demet dereotu ve yarım demet maydanoz
    tuz,kekik,karabiber, pul biber
    1 Kase sarımsaklı yoğurt
    1 yemek kaşığı salça
    kızartmak için sıvı yağ
    1 Fincan kadar zeytinyağı
    YAPILIŞI:
    Patlcanları alacalı soyalım.Tuzlu suda 20 dakika kadar bekletelim.Bol sudan geçirelim kurulayalım ve sıvı yağda kızartalım,fırın tepsisine sıralayalım.Tencereye zeytinyağını ve tavukları koyalım.Yemeklik doğranmış soğanları da ekleyelim.Renkleri dönene kadar soteleyelim.Küp küp doğranmış havuç kabak ve patatesleri de koyalım.Sivri biber ve haşlanmış bezelyeleri de ekleyelim.Ateşte hepsini 5 dakika kadar soteleyelim.1 çay barağı sıcak su ilave edelim,pişmeye bırakalım etlerimizi.Suyunu çekince tuz ve baharatları koyalım. İnce kıyılmış dereotu ve maydanozları da ilave edelim.Harmanlayalım iyice.Patlıcanların ortasını açalım.İç malzemeyi dolduralım 1 kaşık salçayı 1 bardak sıcak suyla ezelim.Fırın tepsisinin içine dökelim.Üzerine alüminyum folyo kapatalım.200 derecelik fırında 20 dakika pişirelim. Sarımsaklı yoğurtla servis yapalım. Afiyet olsun.


  10. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ



    MALZEMELER:
    1kg hamsi
    2 tane soğan
    Bir demet maydanoz
    4 Tane domates
    1 tane limon kekik pul biber
    3-4 tane yeşil sivri biber
    4-5 tane defne yaprağı
    1 çay bardağı zeytinyağı

    YAPILIŞI:
    Balıkların kafasını kesin, içini temizleyin ortadaki kılçıkları çıkarın bol suda yıkayın ve süzülmeye bırakın.Soğanları ince piyazlık doğrayın zeytinyağında hafif soteleyin.İnce kıyılmış biberleri ekleyin. 3 tane domatesin kabuklarını soyun minik doğrayın ve ilave edin.Beş dakika kadar pişirin, alın ocaktan içine baharatlarını katın.1 bardak sıcak su ekleyin beş dakika kadar daha pişirin.
    Fırın tepsisine sosun yarısını dökün.Üzerine balıkları yerleştirin.Kalan sosu da balıkların üstüne dökün.Kabukları soyulmuş limon dilimleri koyun. Yuvarlak kestiğiniz domates dilimlerini de koyun balıkların üstüne. 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
    Afiyet olsun


Konu Kapatılmıştır