+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda İşkembe Dolması yemek tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gülden
    Devamlı Üye

    İşkembe Dolması yemek tarifi








    İşkembe Dolması Tarifi

    işkembe dolması.jpg
    Malzemeleri:
    1 adet koyun işkembesi
    750 gram kuşbaşı et
    İki buçuk su bardağı pirinç
    3’er tatlı kaşığı nane, karabiber ve pul biber
    Bir buçuk çay bardağı sıvı yağ
    Kişniş, tuz
    Üzerine: Sıvı yağ

    Hazırlanışı:
    İşkembeyi bol suyla yıkayıp, tuz ve kişnişle ovun. Biraz bekletip iyice yıkayın. Bu arada iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için, yıkanıp suyu süzülmüş pirinç, et, baharatlar, tuz ve sıvı yağı karıştırın. İşkembeyi çay tabağı büyüklüğünde kareler halinde kesin (yaklaşık 15 adet çıkacak). Hazırladığınız harcı işkembelerin üzerine koyup, işkembeyi katlayarak iki kenarını dikin. Bir kenarı açık kalsın. Bu şekilde hazırladığınız dolmaları su dolu bir tencereye koyup, bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün, suyunu süzüp, yeniden su dolu bir tencereye alın. Tuz ve sıvı yağ ekleyin. 3 saate yakın, önce harlı ateşte sonra kısık ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın.

    AFİYET OLSUN!







  2. Kesume
    Devamlı Üye





    işkembe dolması çok güzel bir yemek olup malzemeleri şunlardır :1 adet koyun işkembesi 750 gram kuşbaşı et İki buçuk su bardağı pirinç 3’er tatlı kaşığı nane, karabiber ve pul biber Bir buçuk çay bardağı sıvı yağ
    Kişniş, tuz Üzerine Sıvı yağ.




+ Yorum Gönder