+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Tatlısı Bıçak Tatlısı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Günün Tatlısı Bıçak Tatlısı Tarifi








    Bıçak Tatlısı Tarifi





    baktatlstarifi1.jpg


    Malzemeler:
    2 Su Bardağı Süt
    3 Su Barağı Un
    1 Adet Yumurta
    1 Paket Margarin
    Şerbet İçin:
    500 gr Şeker
    1/2 Limonun Suyu
    1,5 Su Bardağı Su

    Bıçak Tatlısı :
    Sofranızda bulunması gereken tatlılardan birtanesi olan Bıçak tatlısı tarifi lezzetli ve çok güzel bir tarif olarak sayfamızda yayınlanmıştır.

    Hazırlanışı :
    Tatlımızın önce şerbetini hazırlamalısınız. Şerbet için 1.5 su bardağı su ya şeker ve limon katarak kaynatın.
    Daha sonra derin bir kap alın ve içinde margarini eritin ve sütü ekledikten sonra kaynatın. Ardından ateşten alın. Daha sonra kaynattığınız sütün içine unu katın ve yavaş yavaş karıştırarak hamur haline getirin. Hamur ılıdıktan sonra yumurtayı kırın ve iyice karın. Hamuru fırın tepsisine yaydıktan sonra bıçak yardımı ile baklava dilimi şeklinde kesin.
    Ardından fırın tepsisini daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarttığınız tepsinin üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve 4 saat kadar beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

    AFİYET OLSUN!
    Hazırlanma süresi : 35 Dakika
    Pişirme süresi : 20 Dakika
    Servis : 8 Kişilik









  2. Meryem
    Bayan Üye





    güzel bir tarif ayrıca yapımı kolayda bu tatlıyı misafirlerinize severek ve güvenerek ikram edebilirsiniz dilerseniz farklı süsleyebilirsinizde




+ Yorum Gönder


günün tatlısı,  gunun tatlisi,  bıçak tatlısı,  bıçak tatlısı 8 kişilik