+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Hardalı tavuk tarifi Günün Yemeği Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Hardalı tavuk tarifi Günün Yemeği








    Hardalı Tavuk Tarifi





    hardaltavuktarifi.jpg


    Hardallı Tavuk
    4 Kişilik
    315 Kalori
    Hazırlama süresi: 15 dakika + marine süresi
    Pişme süresi: 15 dakika

    Malzemeler
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 çay kaşığı hardal
    4 tavuk göğüs bonfile
    2 orta boy limon
    2 limon suyu
    1/4 bardak ekstra hardal
    2 yemek kaşığı kekik

    Hazırlanışı:
    Zeytinyağı, hardal, limon suyu ve 1 yemek kaşığı kekiği geniş bir kasede karıştırın. Tavuk göğüslerini de kaseye koyup, sos ile iyice karıştırın. Üzerlerini örterek buzdolabında 1 saat dinlendirin.
    Tavukları marine sosundan çıkarın. Sosu atmayın. Kızdırılmış ızgarada tavukların iki tarafını da kızartın. Kızartma sırasında marine sosu fırça ile tavuklara sürün. Böylece kurumazlar.
    Bu arada limonları 6′şar dilim halinde kesin ve ızgarada kızartın. Kalan kekiği ekstra hardal ile karıştırın.
    Tavuk dilimlerini hardal ve limon dilimleri ile sıcak servis yapın. (Taze kekik bulabilirseniz daha iyi olur.)
    Maydanoz, fesleğen, dereotu, kekik ve biberiye her hanımın mutfak penceresinde saksı içinde yetiştirebileceği, her an ihtiyaç duyduğu bitkilerdir.

    AFİYET OLSUN!








  2. Meryem
    Bayan Üye





    tavuğun bu sos ile karışması bekletilmesi onun daha lezzetli olmasını sağlayacaktır özellikle kekiğin et yemeklerine yakıştığı çok iyi bilinmektedir




+ Yorum Gönder