+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Firinda sarmisakli tavuk kalamar İftar Menüsü Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Firinda sarmisakli tavuk kalamar İftar Menüsü








    Firinda Sarmisakli Tavuk Kalamar Tarifi

    İftar sofrası
    firinda-sarmisakli-tavuk-kalamar.jpg




    MALZEMELER :
    4 parça tavuk göğsü
    Galeta unu
    5 – 6 diş sarmısak
    2 – 3 yemek kaşığı tereyağı

    MARİNE SOS İÇİN :
    1 şişe soda
    Yarım su bardağı süt
    1 – 2 yemek kaşığı sıvıyağ
    Tuz – karabiber – kekik

    YAPILIŞI :
    Önce tavukları inceltip jülyen kesiyoruz.
    Sonra bir kapta sodayı, sütü, sıvı yağı, tuzu,karabiberi ve kekiği koyup karştırıyoruz. İçine kestiğimiz tavukları atıp karıştırıyoruz. Üzerini streçle kapatıp buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz.
    Dolaptan çıkardıktan sonra tavukları süzüyoruz. Tavada tere yağını eritiyoruz içine biraz tuz ve sarmısakları rendeliyoruz. Tereyağ ılıdığı zaman bir tabakta hazırladığımız galeta ununun üzerine döküp karıştırıyoruz.
    Sonra süzdüğümüz tavukları yağlı galeta ununa atıp iyice her yerini bulayıp yağlanmış borcama diziyoruz.
    Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.

    AFİYET OLSUN!

    Bilgi:
    Tavuk kalamarı genelde tavada sıvı yağda kızartarak yapıyoruz çok da lezzetli oluyor tabii ama bu sefer de daha sağlıklı olsun diye fırında sarmısaklı yaptım çok da lezzetli oldu. Tavuk göğsünü önceden marine edip dolapta dinlendirirseniz çok yumuşak, lokum gibi oluyor biraz da baharat eklerseniz daha güzel oluyor, tavsiye ederim.








  2. Meryem
    Bayan Üye





    tavukların bu sosda bekletilmesi hem daha çabuk pişim lokum tadı vermesine hemde çok lezzetli olmasına sebep olacaktır bu şeklide kırmızı ettede aynı yöntem yapılmaktadır




+ Yorum Gönder