+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Peynirli Mahlepli Poğaça Günün Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Peynirli Mahlepli Poğaça Günün Tarifi








    Peynirli Mahlepli Poğaça Tarifi

    Peynirli poğaça tarifi için hangi malzemeler gerekli ?
    peynirli-mahlepli-po-a-a.jpg



    Sizlere özel püf noktalar!!
    1- Hamur işi yaparken kullanacağınız un, kabartma tozu ve maya gibi malzemelerin taze olmasına dikkat edin.
    2- Hamur işi yaparken kullanacağınız yumurta, süt ya da yoğurt gibi malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
    3- Mayaladığınız hamuru mutlaka üzerine nemli bir bez örterek dinlendirin.
    4- İnstant maya kullanacaksanız una katmanız yeterli ama yaş maya kullanacaksanız mutlaka ılık su ya da süt içinde eritmelisiniz.
    5- Tatlı hamur işlerinde içine bir miktar tuz, tuzlu hamur işi yaparken de içine bir miktar şeker eklerseniz daha lezzetli olacaktır.
    6- Poğaça, açma ya da çörek yaparken üzerine süreceğiniz yumurta sarısına biraz sıvıyağ eklerseniz piştikten sonra daha parlak görünecektir.

    Malzemeler:
    5 su bardağı un
    1 adet yumurta
    2 çay bardağı ılık su
    1 çay bardağı yoğurt
    2 çay bardağı sıvıyağ
    4 tatlı kaşığı toz şeker
    2 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı mahlep
    1 paket instant maya
    1 yemek kaşığı sirke

    İçi için:
    1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
    2 tutam ince kıyılmış maydanoz

    Üzeri için:
    1 yumurta sarısı
    5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
    isteğe göre iç ay çekirdeği ya da susam

    Yapılışı:
    1- Unu yoğurma kabına alın ve ortasına bir çukur açın.
    2- Yumurta, su, yoğurt, sıvıyağ, sirke, şeker, tuz, mahlep ve son olarak mayayı ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
    3- Hamur toplanınca üzerine bir bez örterek 40-45 dakika kadar dinlendirin.
    4- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde hafifçe bastırarak açın. Açtığınız hamurun ortasına hazırladığınız maydanozlu peynirli içten az bir miktar koyun ve katlayarak kapatın.
    5- Yağlı kağıt serdiğiniz ya da yağladığınız fırın tepsisine 2 şer cm aralıklarla poğaçaları dizin.
    6- Tüm poğaçalar bittiğinde üzerine kalan yumurta sarısı ile karıştırdığınız sosu sürüp çekirdek içi serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

    AFİYET OLSUN!








  2. Meryem
    Bayan Üye





    poğça her öğün tüketilebilen bir yiyecek kahvaltıda ara öğünlerde beş çaylarında misafirliklerde çocukların beslenmelerinde bile mahleple denemk başka olucak




+ Yorum Gönder