+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Meyhane Pilavı Günün Yemeği Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Meyhane Pilavı Günün Yemeği








    Meyhane Pilavı Tarifi

    meyhane-pilav-.jpg




    MALZEMELER:
    2 su bardagi pilavlik bulgur (bardak olcusu max.250 ml)
    100-150 gr. kadar dana kiymasi
    3 yemek kasigi zeytinyag +1 yemek kasigi tereyag
    3.5 su bardagi sicak su
    2 orta boy sogan
    2 dis sarmisak
    2 domates
    1 dolu yemek kasigi biber salcasi
    bir kac adet yesil yada kirmizi biber
    biraz mantar (arzuya bagli)
    tuz, karabiber

    HAZIRLANISI:
    Pilavimizi pisirecegimiz yayvan bir tencerede once kiymamizi suyunu salip cekene kadar kavuruyoruz.
    Siviyagimizi ilave edip, kare kare dogranmis soğanlarimizi ve sarmi saklarimizi ekliyoruz .
    Dogranmis biberlerimizi ve doğranmış mantarlarimizi ilave edip orta hararetli isida kavurmaya devam ediyoruz.
    Kiymamiza, domateslerimizi, salcamizi ekleyip tuz , karabiber, kirmizi biberle tatlandiriyoruz.
    Yıkanmış ve süzülmüş bulgurumuzu ekleyip, hepsini birden güzelce karistiriyoruz.
    En son sicak suyumuzu ilave edip (bu arada isteyen bulyon koyabilir ama o zaman tuz ilavesine dikkat etmeli!)
    pilavımızı karıştırıp, kısık ateşte pişiriyoruz.
    Pişmiş pilavımıza en son tereyagini ekleyip soyle bir karıştırıyoruz.
    İsteyen servisten önce minik doğranmış maydonoz ilave edebilir.

    AFİYET OLSUN!








  2. Meryem
    Bayan Üye





    bu isim pekte hoş değil aslında güzel bir yemek her sofrada gayet beğenilecek ve sunumu ilede göz dolduracak bir yemek sadece biraz marifetli olmak gerek




+ Yorum Gönder


meyhane pilavı,  meyhane pilavi,  MEYHANE PİLAVI,  günün yemeği,  kolay meyhane pilavı