+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği Yufkalı Bademli Pilav Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Zeyneb
    Bayan Üye

    Günün Yemeği Yufkalı Bademli Pilav Tarifi








    Yufkalı Bademli Pilav Tarifi

    Bayram Pilavı da diyebiliriz bu pilavımıza bayramda mutlaka denemelisiniz kavurmalarınızın yanında çok lezzetli olacaktır.Aileniz ve misafirlerinizin bayılacağı harika bir Plav tarifi vereceğim sizlere.

    Yufkalı Plav İçin Gerekli Olan Malzemeler

    2 Su Bardağı Pirinç,Bir yufka,2 adet kuru soğan,50 gr tereyağ,Yeni Bahar Tuz,Karabiber

    Yufkalı Bademli Plav Tarifi.jpg


    Yufkalı Plavımızın Tarifi

    Bir küçük soğan doğrayın ince ince yağda kavurun kuş üzümü ilave edin yenibahar ilave edin güzelce kavurduktan sonra pirinci ekleyin plavın renginin beyaz olması için toz şeker ilave edebilirsiniz daha parlak ve beyaz görünmesi için ayrıca bir püf noktası daha vermek istiyorum limon da sıkarsanız çok lezzetli olacağından emin olabilirsiniz.Plavımıızn içerisine birazda karabiber ilave edebilirsiniz dilerseniz tarçında ekleyebilirsiniz suyunu ilave edin ve pişirin plavı.Pişirdikten sonra soğutun soğutmadan kaselere dökemeyiz pilavımızı.

    Bir yufkayı dörde bölün yuvarlak cam kasenin içini güzelce yağlayın dilerseniz içine bir kaç adet badem koyabilirsiniz.Yufkanın bir parçasını kaseye serin dilerseniz daha büyük bir kasede kullanabilirsiniz.Plavımız soğuduktan sonra kasenin içerisine bir parça yufkayı serin içerisine plavı koyun yufkayı sarın ve ters çevirin fırın tepsisine.Üzerine yağ bile sürmeden fırına sürün ve pişirin.Tek kişilik nefis plavımız hazır Afiyet Olsun

    AFİYET OLSUN.








  2. Meryem
    Bayan Üye





    yufkalı pilav tadı ile çok lezzetli ve farklı olduğu gibi görüntüsü ilede inanılmaz güzel görünüyor ve gerçekten insanın bu pilavı yapası ve tadası geliyor




+ Yorum Gönder