+ Yorum Gönder
Frmacil İslamiyet ve Hac–Zekat ve Oruç Forumunda İftar yemekleri Resimli Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Suskun Karizma
    Devamlı Üye

    İftar yemekleri Resimli









    İftar yemekleri Tarifleri Resimli



    Fırın Kebabı Tarifi
    5 kişilik
    Malzemeleri:-1,6 kg. kemikli kuzu budu
    200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy)
    tuz
    500 gr. domates (3 ‘ünün kabukları soyulup, ince doğranmış), (5 orta boy)
    Fırın Kebabı Tarifi
    firinda_kebap_nasil_yapilir13665500510_h1016846.jpg
    Fırın Kebabı Tarifi 5 kişilik Malzemeleri:-1,6 kg. kemikli kuzu budu – 200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy) -tuz 500 gr. domates (3 ‘ünün kabukları soyulup, ince doğranmış), (5 orta boy) Yapılışı:1. Eti bir kaba koyun. Soğanları, tu2u ve ince doğranmış domatesleri ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için domatesler eriyinceye kadar elinizle ovarak
    Yapılışı:1. Eti bir kaba koyun. Soğanları, tu2u ve ince doğranmış domatesleri ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için domatesler eriyinceye kadar elinizle ovarak karıştırın. Kalan 2 domatesi ince ince dilimleyin.
    2. Fırınınızı 180°C’ye getirip ısıtın. Etleri yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp, düzgünce yayın. Üzerlerini domates dilimleri ile kaplayın. Tepsiyi fırına sürüp domateslerin üzeri yanmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 1 saat
    Kabak Çiçeği Dolması
    zeytinyagli-kabak-cicegi-dolmasi-1.jpgKabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Yapılışı
    Gerekli malzemeleri ; 20 adet kabak çiçeği
    2 kuru soğan
    3-4 diş sarımsak
    1,5 su bardağı pirinç
    3 çorba kaşığı çam fıstığı
    3 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 tatlı kaşığı nane
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    Tuz, karabiber
    Yapılışı : 1 pirinçleri bir kâsede ıslatıp 20 dakika bekletin. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup incecik doğrayın. Sarımsakları kıyın. Soğanı 2 çorba kaşığı zeytinyağında tuz ve şeker ilave ederek hafifçe yumuşayana kadar soteleyin. Soğan, sarımsak, fıstık, ayıklanmış kuş üzümü, tuz ve baharatı pirince
    Aromatik Tavuk Pirzola Tarifi
    img.jpgAromatik Tavuk Pirzola Tarifi
    Malzemeleri: – 8 adet tavuk pirzola
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 tutam kuru adaçayı yaprağı
    1 dal taze biberiye
    1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
    Yarım çay kaşığı karabiber
    Tuz
    Yapılışı : 1. Marinatı (terbiye) hazırlamak için zeytinyağını bir kâseye koyun. Adaçayı yapraklarını yağın içine ufalayın. Biberiye yapraklarını dalından sıyırın. Toz biber, karabiber ve tuzu ekleyip hepsini güzelce karıştırın.
    2, Tavuk pirzolaları kemiğinden tutup etli kısımların her iki tarafını karışıma bulayın. Etleri bir tabağa dizip üzerini folyo ile kapatın 2 saat kadar








  2. Fatma
    Administrator





    Şehriye salatası

    1 su bardağı arpa şehriye
    1 adet küçük boy kırmızı soğan
    6 adet cherry domates
    2 adet orta boy salatalık
    1/2 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
    1 adet közlenmiş kırmızı biber
    4 adet salatalık turşusu
    1 adet taze sıkılmış limon suyu
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    1/4 çay kaşığı sarımsak tozu
    1 çay kaşığı kekik
    1/2 çay kaşığı tuz

    ftar-yemekleri.jpg

    Püf noktası:


    Arpa şehriyeleri birbirine yapışmaması için aralarda karıştırın, bol miktarda kaynar suda haşlamaya dikkat edin.

    Servis önerisi:

    Salatanın sosunda arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatları kullanın.

    Salataya tat katacak haşlanmış mısır, kapari turşusu, ceviz gibi ürünleri arzuya göre ilave edin.


    NASIL YAPILIR?


    Arpa şehriyeyi, derin bir tencerede kaynamakta olan suda 6-8 dakika kadar haşlayın.
    Kabuğunu soyduğunuz kırmızı soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Cherry domatesleri dört eşit parçaya bölün. Kabuğunu alacalı şekilde soyduğunuz salatalıkları küp şeklinde doğrayın.
    Közlenmiş kırmızı biber turşusu ve uç kısımlarını aldığınız salatalık turşularını küçük küpler halinde kesin.
    Suyunu süzdüğünüz haşlanmış arpa şehriyeleri geniş bir salata kasesine alın. Doğramış olduğunuz tüm malzemeyi dilimlenmiş siyah zeytinlerle birlikte ekleyin.
    Salatanın sosunu hazırlamak için; küçük bir kasede taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, sarımsak tozu, kekik ve tuzu karıştırın.
    Sosuyla harmanladığınız salatayı sulanmaması için bekletmeden soğuk ya da ılık olarak servis edin.




+ Yorum Gönder


kıymalı yemek çeşitleri,  kıymalı yemekler,  kıymalı yemek tarifleri