+ Yorum Gönder
Frmacil İslamiyet ve Hac–Zekat ve Oruç Forumunda İftar Yemekleri Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Suskun Karizma
    Devamlı Üye

    İftar Yemekleri Tarifleri








    Yemek Tarifleri İftar Sofralarınız için


    yemek-tarifleri.jpg

    Tas Kebaplı Pilav Tarifi
    Malzemeler:
    2 su bardağı pilavlık pirinç 300 gram kuşbaşı koyun eti
    1 adet soğan
    1-2 adet domates veya yarım yemek kaşığı salça
    3 su bardağı su
    2 yemek kaşığı yağ, Tuz, karabiber
    Yapılışı:
    1. Pirinçler ayıklanır, sıcak tuzlu suda en az bir saat kadar bekletilir. İki üç defa yıkanıp, suyu süzülür.
    2. İnce doğranmış soğan, et ile birlikte yağda kavrulur. Domates rendelenir, üzerine katılır. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Kendi suyu pişirmeye yetmezse, sıcak su ilave edilerek pişmesi sağlanır.)
    3. Pişen etler, süzülerek alınır. Ateşe dayanıklı bir kâseye

    Çanak Köfte Tarifi
    Malzemeler:
    1 kilogram kıyma
    1 adet soğan
    250 gram parça et
    2 adet havuç
    1 çay bardağı bezelye 100 gram mantar 3-4 adet domates 3-4 adet sivribiber
    2 yemek kasığı yağ
    2 yemek kaşığı salça
    1 çay bardağı galeta unu (veya 3-4 dilim bayat ekmek içi)
    Karabiber, tuz
    köfte baharı, kekik
    Yapılışı:
    1. Parça et haşlanır. İnce ince didilir. (Ya da kübik doğranarak haşlanır.)
    2. Pişen et, 2 kaşık yağ, küçük doğranmış mantar, bezelye, ince doğranmış havuçla birlikte biraz kavrulur ve sote yapılır.
    3. Diğer taraftan kıymaya, rendelenmiş soğan, kabukları soyulup


    Ciğerli Pilav Tarifi
    Malzemeler:
    2 su bardağı pirinç
    1 kuru soğan
    300 gr koyun ciğeri
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    3 su bardağı sıcak su
    Tuz, karabiber
    Yapılışı:
    Pirinci ılık su ile ıslatıp 10-15 dakika bekletin. Daha sonra akan suyun altında yıkayıp süzün.
    2. Soğanı soyup yemeklik boyda doğrayın. Ciğerin zarını soyup küçük küçük doğrayın veya mutfak robotunda kıyın.
    3. Yağı pilav tenceresine koyup doğranmış soğanı ilave edin. Tuz ekleyip soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Ciğeri ilave edip pişinceye kadar karıştırarak kavurun. Süzülmüş pirinci ilave edip karıştırın ve sıcak suyunu ekleyin. Karabiber serpip ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene








  2. Gülşen
    Devamlı Üye





    Ramazan aslında insanların mideleri biraz dinlensin ve nefisleri kırılsın diye vardır. Ama biz insanlar ramazan ayında öyle yemekler hazırlıyoruz ki iftar sofrasından kalkarken eğilemeyecek hatta nefes alamayacak duruma geliyoruz. Bu kadar fazla yemek erine daha hafif yemekler yemeği tercih etmeliyiz.




+ Yorum Gönder