+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Kek Tarifleri-Pasta Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Sevinç
    Devamlı Üye

    Kek Tarifleri-Pasta Tarifleri








    BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK

    BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK.jpg

    Malzemeler :
    4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
    4 kahve fincanı şeker
    1 çay bardağı dövülmüş fındık
    4 kahve fincanı un
    2 çorba kaşığı kakao
    1 poşet kabartma tozu
    1 poşet vanilin
    Üzerine :
    1 poşet beyaz çikolatalı sos
    1 su bardağı hindistan cevizi
    Yapılışı :
    Çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre hazırlayarak arada karıştırarak soğumaya bırakın.
    Cam bir kapta yumurta ve şekeri 5-6 dk. mikserin yüksek hızında çırpın. Fındığı ve ayrı bir kapta iki defa elediğiniz un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu yumurtalı karışıma ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Yağlanmış borcamda önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin.
    Soğumuş olan çikolatalı sosu kekin her tarafına yayın. Orta boy teflon tavada hindistan cevizini tahta kaşıkla karıştırarak orta ateşte rengi değişene kadar kavurup, çikolata sosun üzerine serpiştirin. Oda ısısına geldiği zaman üzerini kapatarak 5-6 saat buzdolabında dinlendirin.
    Afiyet bal şeker olsun.







  2. Sevinç
    Devamlı Üye





    ÇİKOLATALI DİLİMLER

    kolatali-d-l-mler.jpg

    Malzemeler..


    2 adet yumurta
    2 kahve fincanı şeker
    1 kahve fincanı sıvı yağ
    1 paket tikveşli krema (200 ml)
    1 paket çikolata (milka noısette 100 gr)
    2 çorba kaşığı kakao
    1 poşet kabartma tozu
    1 poşet vanilin
    3.5 kahve fincanı un


    Yapılışı :

    Küçük bir tencerede kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Küçük küçük kırdığınız çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayıp ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
    Cam bir kasede yumurta ve şekeri 3-4 dk mikserin yüksek hızında çırpın. Çikolatalı kremadan 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın. Sıvı yağ ve ayrı kapta 2 defa elediğiniz, un, kakao, kabartma tozu ve vanilini yumurtalı karışıma ekleyip mikserin düşük hızında çırpın.
    Yağlanmış borcamda, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. (Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin, eğer pişmemişse üzerine folyo kapatarak fırının ısısını biraz düşürüp pişirmeye devam edin.)
    Pişen keki fırından çıkarınca üzerine 1 su bardağı soğuk sütü çorba kaşığı yardımıyla üzerine gizdirin. Ayırdığınız 2 çorba kaşığı çikolatalı kremayı üzerine çatalla rastgele gezdirin. Oda ısısına gelince buzdolabında üzerini kapatarak 5-6 saat beklettikten sonra dövülmüş antep fıstığı ile süsleyip, dilimleyerek servis yapın.




  3. Sevinç
    Devamlı Üye
    HİNDİSTAN CEVİZLİ LİMONLU KEK

    hindistan-cevizli-limonlu-kek.jpg

    Malzemeler :
    3 adet yumurta
    1 su bardağı şeker
    3 kahve fincanı süt
    3 kahve fincanı sıvı yağ
    1 su bardağı hindistan cevizi
    1 limon kabuğu rendesi
    1 poşet kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı karbonat
    4 su bardağı un
    Yapılışı :
    Cam bir kapta yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında 4-5 dk çırpın. süt, sıvı yağ, hindistan cevizi, limon kabuğu rendesini ekleyip bir müddet daha çırpın. Ayrı kapta elediğiniz un, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip mikserin düşük hızında çırpın.
    Margarinle yağlanmış kalıpta önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
    Afiyet bal şeker olsun




  4. Sevinç
    Devamlı Üye
    PORTAKALLI KEK

    portakall-kek.jpg

    Malzemeler :
    4 adet yumurta
    1.5 su bardağı şeker
    125 gr margarin (oda ısısında yumuşamış)
    1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
    1 portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
    1 poşet vanilya
    1 poşet kabartma tozu
    3 su bardağı +2 çorba kaşığı un
    Yapılışı :
    Yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında 3-4 dakika çırpın. Vanilya ve margarini ekleyip çırpmaya devam edin.
    Portakal suyu ve kabuğunu ilave edip çırptıktan sonra, ayrı bir kapta elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük hızında çırpın.
    Margarinle yağlanmış kalıba döküp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
    Afiyet bal şeker olsun.

  5. Sevinç
    Devamlı Üye
    KREMALI, HAVUÇLU KEK


    kremalı havuçlu kek.jpg

    Malzemeler :

    Keki için :
    4 adet yumurta
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı dövülmüş fındık
    1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
    1 limon kabuğu rendesi
    1 paket kabartma tozu
    2 su bardağından 1 parmak eksik un
    Kreması için :
    2,5 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı şeker
    2 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı mısır nişastası
    1 paket vanilin
    Üzeri için :
    Tarçın
    Yapılışı :
    Keki için, yumurta ile şekeri mikserle 3-4 dk çırpın. Fındığı, rendelenmiş havucu, limon kabuğunu, ayrı bir kapta elediğiniz unu ve kabartma tozunu ekleyip biraz daha çırpın.
    Margarinle yağlanmış, borcamda kürdan kontrolü ile pişirin. Keki ılınmaya bırakın. Üzerine 1 bu bardağı ılık sütü gezdirin.
    Kreması için, sütü tencereye koyun, unun topaklanmaması için azar azar ekleyip orta hararetli ısıda kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca şekeri ekleyip göz göz oluncaya kadar arada karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve mikserle 3-4 dk. çırpın.
    Ilınmış kekin üzerine ılık muhallebiyi yayın ve oda ısısına gelince tarçın serperek servis yapın.
    Afiyet bal şeker olsun.

  6. Sevinç
    Devamlı Üye
    ISLAK KEK

    ıslak kek.jpg

    Malzemeler :
    125 gr margarin
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı şeker
    3 yemek kaşığı kakao
    1 su bardağı un
    2 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    Yapılışı :
    Tencereye margarin, süt, şeker ve kakao konulup karıştırılarak 1 dk kadar kaynatın. Soğuduktan sonra bu sostan 1 çay bardağı ayırın. ( Üzeri için )
    Sosun içerisine, unu, kabartma tozunu ve yumurtanın sarılarını ekleyin ve mikserle çırpın.
    Yumurtanın beyazını ayrı bir yerde beyazlaşıncaya kadar çırpın ve karışımın içine ilave edin ve karıştırın.
    Yağlanmış küçük boy borcama karışımı dökün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
    Fırından çıkardıktan sonra 10 dk bekletin ve üzeri için ayırdığınız sosu her tarafına dökün.
    Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın ve üzerini çilek ile süsleyin.
    Ya da üzerine hindistan cevizi serpip yanında böğürtlen ile servis yapın.

  7. Sevinç
    Devamlı Üye
    Ağlayan Kek

    Ağlayan Kek.jpg

    Malzemeler :
    • 4 yumurta
    • 3 fincan şeker
    • 3 fincan un
    • 1,5 çorba kaşığı kakao
    • 2 fincan süt
    • 1 paket kabartma tozu

    kreması :
    • 1 su bardağı süt
    • 1 paket krem şanti

    sosu :
    • 1 su bardağı süt
    • 1 çorba kaşığı un
    • 1 su bardağı su
    • 1 çorba kaşığı kakao

    Hazırlanışı :
    Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.

    Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.

  8. HAYAT
    Devamlı Üye
    Ananaslı Alt Üst Keki (6 Kişilik)


    Malzemeler
    1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
    Yarım su bardağı toz şeker
    5-6 dilim konserve ananas
    5-6 adet siyah üzüm
    Kek hamuru için :
    Yarım su bardağı tereyağı
    1 su bardağı toz şeker
    2 adet yumurta
    1 çay kaşığı vanilya
    1 + 3/4 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    3/4 su bardağı süt
    Yarım çay kaşığı tuz


    Yemeğin Tarifi
    Tereyağını erittikten sonra, üzerine yarını su bardağı tozşekeri katın ve 25-26 cm çapındaki yuvarlak kalıbın dibine yayın. Ananas dilimlerini, tereyağlı şekerin üzerine sıralayın. Ortalarına birer üzüm tanesi yerleştirin ve bu şekilde bir kenara alın.

    Kek hamuru için; çırpma kabı içinde yarım su bardağı tereyağ ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın. Ardından yumurtaları bir kerede ekleyin ve vanilyayı katin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozu ile eleyin. Çırpma kabındaki karışıma biraz un, biraz süt ekleyin, karıştırın. Kalan süt ve unu yavaş yavaş dökerek çırpın. Tuzunu katın ve tekrar çırpın.

    Hazırladığınız bu hamuru, kenara ayırdığınız ananas dilimlerinin üzerine boşaltın ve yayın. Önceden ışıtılmış 200 derece fırında 50-60 dakika veya kürdan kuru çıkana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kalıpta dinlendirip, servis tabağına ters çevirin. Sıcakken servis yapın.

+ Yorum Gönder


kek tarifleri,  pasta tarifleri,  pasta kek tarifleri,  kek ve pasta tarifleri,  pasta ve kek tarifleri,  borcamda kek tarifi