+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda En pratik kıymalı poğaça tarifi-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Mineli
    Devamlı Üye

    En pratik kıymalı poğaça tarifi-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri








    EN PRATİK KIYMALI POĞAÇA TARİFİ



    Yapılışı :
    Geniş bir tepsinin içine su konulduktan sonra, ortası açılır ve buraya 2 yumurta sarısı, sadeyağ, margarin, tuz ve su konularak una yedirilerek yoğurulur. Yapılan hamur yumruklanır ve avuç içine alınarak francala şekli verilir.. Sonra bir bıçak ile 8 eşit parçaya kesilir. Her parça ufak toplar halinde alınıp, yassılaştırılır, Sonra bunlar İçi hafif-çe unlanmış tepsiye sıralanır ve üzerlerine ıslakça bir bez örtülerek yarım saat bekletilir.
    10 gr. tuz (1 çorba kaşığı)







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    poğçalara doğrusu her malzeme güzel gidiyor ama kıymalı bir başka oluyor lezzeti daha fazla hissediliyorfakat tercihe göre baharatları artırırsanız daha lezzetli




+ Yorum Gönder