+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Sosyete Mantısı-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. NAZLI
    Bayan Üye

    Sosyete Mantısı-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri








    Sosyete Mantısı-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri


    MALZEMELER

    1 kg yufka

    250 gr kıyma

    1 adet soğan

    1 adet yumurta

    1 su bardağı süt

    1 çay bardağı sıvı yağ

    1 kase yoğurt

    4 diş sarmısak

    tuz

    karabiber

    kırmızı biber



    HAZIRLANIŞI

    Önce bir tavaya sıvı yağı, kıymayı, soğanı, karabiberi ve tuzu koyarak iyice kavurunDaha sonra her yufkayı üçgen şeklinde 6 parçaya keserek içine süt ve yumurtayı karıştırıp serpin Geniş kenarına kavurulan kıymalardan koyuyoruz ve sigara böreği gibi uzunlamasına sarın, sardığınız yufkayı salyangoz gibi içe kıvırın Bütün yufkayı aynı şekilde yapıp tepsiye dizin sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırına atın Börek piştikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt yapıp birer kaşık kadar dökün En üzerine de yağda kavrulmuş kırmızı biberden serpin



    AFİYET OLSUN !







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    ISPANAKLI KOL BÖREĞİ Malzemeler
    Bir buçuk su bardağı su
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
    1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz
    Aldığı kadar un
    İçi için
    1 kg ıspanak, 2 büyük boy soğan
    Yarım çay bardağı sıvıyağ, Tuz
    Üzeri için 1 adet yumurtanın sarısı
    2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

    ISPANAKLI KOL BÖREĞİ TARİFİ
    Harç için soğanları ve ıspanağı ince kıyın. Sıvıyağı büyük bir tavaya alıp kızdırın ve soğanları rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra ıspanağı ekleyip 10 dakika birlikte pişirin. Bir kenarda soğumaya bırakın. Yoğurma kabında yumurta, su, sıvıyağ, sirke veya limon suyu ile tuzu karıştırın. Azar azar un ekleyerek çok katı olmayan bir hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirdikten sonra hamurdan büyük bezeler kopartın. Un serpilmiş düz bir zeminde bezeleri oklavayla açın. Üzerine tereyağı sürün ve ıspanaklı harçtan koyduktan sonra ikiye bölün. Her parçayı geniş tarafından dar tarafına doğru rulo yaparak sarın. Ruloları kendi etrafında oval şekilde sarıp fırın tepsisine dizin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısını çırpın ve böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200° fırında 35 dakika pişirin ve sıcakken servis yapın




+ Yorum Gönder