+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Sosisli Poğaça-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. NAZLI
    Bayan Üye

    Sosisli Poğaça-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri








    Sosisli Poğaça-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri


    MALZEMELER

    10 tane soyulmuş sosis

    Un

    Yarım bardak süt

    Yarım bardak yoğurt

    Yarım bardak tereyağ

    Yarım bardak mısırözü yağı

    Bir paket kabartma tozu

    Bir yumurta sarısı

    Tuz

    Haşhaş tohumu



    HAZIRLANIŞI

    Süt, yoğurt, mısırözü yağı, tereyağ, tuz ve kabartma tozu karıştırılır, kulak memesi kıvamına gelene dek un eklenerek yoğurulur Buzdolabında yarım saat dinlendirilir Bu hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparılıp elde uzunlamasına açılır Sosis, bütün olarak bu açılan hamurun içine konur, çevresi iyice sarılarak kapatılıp, birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine konur Her bir sosis aynı şekilde hamurla sarılıp tepsiye yerleştirildikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çaprazlamasına haşhaş tohumlari ile süs yapılır, önceden ısıtılmış mini fırında 170 derecede 20-25 dakika pişirilir



    AFİYET OLSUN !







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    TENCERE BÖREĞİ Malzemeler
    4 adet yufka
    125 gram yağsız beyaz peynir
    125 gram lor peyniri
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Yarımşar demet maydanoz, dereotu
    3 adet yumurta, Pulbiber
    3/4 su bardağı zeytinyağ
    1 su bardağı süt

    TENCERE BÖREĞİ TARİFİ
    Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pulbiberi karıştırın. Fırına girebilecek, dibi yuvarlak bir tencereyi yağlayın. Yufkalardan bir tanesini, kenarlarından eşit sarkacak şekilde yerleştirin. Bir buçuk adet yufkayı elinizle diderek tencerenin içindeki yufkanın üzerine serpin. Hazırladığınız peynirli harcı boşaltın. Üzerine kalan yufkaları didikleyerek serpin. Derin bir kasede yumurta, sıvıyağ ve sütü çırpın. Bu karışımdan 1 çay bardağı ayırıp kalanını yufkaların üzerine boşaltın. Kenarlardan sarkan yufkaları böreğin üzerine toplayın. Ayırdığınız yumurtalı karışımı yufkanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180° fırında 40 dakika pişirin. Börek piştikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.




+ Yorum Gönder