+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Boyoz tarifi Boyoz yapılışı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Boyoz tarifi Boyoz yapılışı








    Boyoz tarifi Boyoz yapılışı


    Boyoz yapılışı.jpg

    [4 Kişilik]
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
    PİŞME SÜRESİ: 20 dk

    Malzemeler:
    · 2 su bardağı un
    · 1 su bardağı su
    · 1 tatlı kaşığı sirke
    · 1 tatlı kaşığı limon suyu
    · 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı
    · 1 su bardağı mısırözü yağı
    · Yarım tatlı kaşığı tuz

    Kabaklı iç malzeme:
    · 2 kabak
    · 1 patlıcan
    · 1 soğan
    · 1 domates
    · 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    · Tuz

    Patatesli iç malzeme:
    · 2 patates
    · 2 yumurta
    · 1.5 kahve fincanı tulum peyniri
    · 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri

    Hazırlanışı:
    * Kabaklı iç malzeme için; patlıcanı soyup tuzlu suda bekletin. Domates, kabak ve soğanın kabuklarını soyun. Patlıcanın suyunu sıkıp kâğıt havlu ile kurulayın. Sebzeleri rendeleyin. Tavada sıvıyağı kızdırıp tuz ekleyerek sebzeleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Patatesli iç malzeme için; patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin. Yumurta, tulum ve kaşarpeynirini ekleyip karıştırın.

    * Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp su, sirke, limon suyu, 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı ve tuzu ekleyin ve 10-15 dakika kuvvetlice yoğurun. Derin bir kaba 1 bardak mısırözü yağı ekleyin. Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 dakika bekletin.

    * Hamur topağını yağdan alıp elle, katmer hamuru inceliğinde yuvarlak açın. Ortasına kabaklı iç malzemeden 1 kaşık yayıp 4 köşesi ortaya gelmek üzere katlayın. Hamurların yarısını kabaklı, yarısını da patatesli iç malzemeyle hazırlayıp hafif yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.







  2. Ziyaretçi





    merak ettim bende hemen deniyecem bir artvinli olarak




+ Yorum Gönder


boyoz tarifi,  boyoz yapılışı