+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Arnavut Ev Baklavası Tarifi Ev Yapımı Baklava Arnavut Üsulu Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Mine
    Devamlı Üye

    Arnavut Ev Baklavası Tarifi Ev Yapımı Baklava Arnavut Üsulu








    Arnavut Ev Baklavası Tarifi Ev Yapımı Baklava Arnavut Üsulu

    MALZEMELER

    8 yumurta
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı zeytın yağı
    bır cay kaşığı kabartma tozu
    alabildiği kadar un
    3 adet sana yağı

    şerbeti:
    6 su bardağı su
    7 su bardağı seker

    HAZIRLANIŞI:

    Yumurtalar, süt, yağ, kabartma tozu bir kapta karıştırılır, daha sonra un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar hamuru oluşturulur. Daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde parcalara ayrılır. Daha sonra nişasta ile ceviz büyüklüğündeki hamurlar tek tek merdane yardımıyla açılır. Açılan yufkalar tepsiye üst üste sıralanır. Arasına tercih olarak ceviz koyularak cevizli baklava yapılabilir. Bu işlem bittikten sonra baklavayı istege gore kare veya baklava dilimi şeklinde kesilir, üzerıne 3 tane katı yağı veya tereyağı eritilerek baklavaya yedirilir.

    Fırının en düşük seviyesinde yaklaşık 2 saat pişirilir. Daha sonra sonra pişirilen baklava birkaç saat soğutulur En son olarak soğuyan baklava üzerine sıcak olarak şerbet yedirilir. Birkaç saat bekledikten afiyetle yenilir







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    baklava türk toplumunun çok sevdiği ve vazgeçemediği eski bir tatlı bir çok tarifi bulunmakta ama bu tarifte çok iyi deneyenler bilir




+ Yorum Gönder


arnavut baklavası nasıl yapılır