+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Lorlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır Lorlu Kek Pişirme Önerileri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Mine
    Devamlı Üye

    Lorlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır Lorlu Kek Pişirme Önerileri








    Lorlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır


    Lorlu Kek.jpg


    2 iri yumurta (large)
    1 su bardağı ricotta ya da tatlı lor peyniri
    1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
    1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
    1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
    1 su bardağından 2 parmak eksik portakal reçeli
    3 su bardağı un
    5-6 damla vanilya aroması
    1 adet hamur kabartma tozu
    Yapılışı:
    1- Şekeri ve yumurtaları çırpma kabına alın, karışım bembeyaz olunca (şeker tamamen eriyene kadar) mikserle önce düşük sonra yüksek devirde çırpın.
    2- Çırptığınız yumurtalara yoğurt ve sıvıyağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
    3- Loru ekleyin ve karıştırın. Unu, reçeli ve vanilya aromasını ekleyerek akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın.
    4- En son kabartma tozunu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.
    5- Kek kalıbınızı yağlayın ve hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dk arada kontrol ederek pişirin. İçinin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edin.
    6- Pişen kekinizi tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    peynir ile bir çok tatlı yapılabilmekte nasıl olur diye düşünmyin gerçekten süper oluyor tabi tarife uymak ve birazda becerikli olmak gerek




+ Yorum Gönder