+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Açma Börek Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Açma Börek Tarifi








    açma börek tarifi nedir







  2. Diyar
    Yeni Üye





    Açma Börek Yapılışı

    Açma Börek.jpg

    1 kilogram pırasa
    250 gram orta yağlı kıyma
    Yarım paket margarin
    Yarım demet maydonoz
    Karabiber ve Tuz

    Diğer Malzemeler:

    2 tane Yumurta
    4 Su bardağı un
    1 Çay bardağı ayçiçek yağı
    1 Su bardağı yoğurt
    1 Paket kabartma tozu
    1 Su bardağı süt
    1 yumurta sarısı
    250 gr eritilmiş margarin
    Tuz

    Açma Börek

    Börek Tarifi:

    Öncelikler pırasaları ayıklayıp ince ince doğrayın.Yarım paket margarini tavada eriterek pırasaları 3-4 dakika boyunca kavurun. Kıymanın tamamını üzerine ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış maydonoz, tuz ve karabiberi üzerine koyup karıştırın, bir süre sonra soğumaya bırakın. Unu derince bir kaba koyun. Ortasını havuz biçiminde açıp 2 aset yumurtayı , sıvıyağı, kabartma tozunu, tuzu, yoğurdu ve sütü ekleyin. Hamurun kıvama gelebilmesi için eğer gerek görürseniz biraz daha un koyabilirsiniz. Kıvama getirdiğiniz hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alıp unlayın ve tabak genişliğinde açın. Herbir hamuru erittiğiniz ılık margarinle yağlayın. Açtığınız hamurların dört bir yanını ortada birleştirip kare biçimini verin. Bu biçimi açtığınız diğer hamurlara da verin. Kare halindeki hamurları yeniden unlayıp merdane ile dikdörtgen biçiminde açın. Uzun olan kenarlara yaptığınız pırasalı karışımdan yayıp rulo biçimine getirin.
    Hamurun iki ucunu içe doğru kıvırıp açma biçimini verin. Sonra hazırladığınız börekleri tepsiye dizip üstlerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dk. boyunca pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.





+ Yorum Gönder


acma tarifi