+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Açma ıspanaklı Börek Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Açma ıspanaklı Börek Tarifi








    açma ıspanaklı börek tarifi nedir







  2. Diyar
    Yeni Üye





    Açma ıspanaklı Börek Hakkında Bilgi

    Açma ıspanaklı Börek.JPG

    Malzemeleri
    1 su bardağı süt

    1 su bardağı yoğurt
    2 yumurta
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı sirke
    aldığı kadar un
    İÇ HARÇ MALZEMELERİ:
    750 gr ıspanak
    150 gr beyaz peynir
    karabiber, kırmızı pulbiber

    YAPILIŞI

    1.Hamur malzemelerini kullanarak hamuru yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak şekilde yumuşak kıvamda bir hamur yoğurun.

    2.Hamuru 6 parçaya ayırıp elinizle yuvarlayarak bezeler elde edin. Bezelerin üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirin.

    3.Çok iyi yıkanmış ve suyu süzülmüş ıspanakları orta boy doğrayın. İçine ezilmiş beyaz peynir, karabiber ve az miktarda pulbiberi ilave edip karıştırın.

    4.Hamur bezelerinin her birini açabildiğiniz kadar açın .Aralarına 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı veya eritilmiş terayağı sürerek 3 tanesini fırın tepsisine yerleştirin. Birer yemek kaşığı kadar un serpin. Bu böreğin gevrekliğini arttırıyor.

    5.İç harç malzemesini her yere eşit dağılacak şekilde yerleştirin. Diğer 3 yufkayı da aralarına yağ ve un gezdirerek yerleştirin.

    6.Bir kasede 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı yağı çırpın. Böreğin üzerine sürün. Böreği dilimleyip üzerine dilerseniz çörek otu serpiştirin.

    7.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.





+ Yorum Gönder


spanakl brek,  ispanakli börek hamur tarifi