+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Açma Patatesli Börek Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Açma Patatesli Börek Tarifi








    açma patatesli börek tarifi kısaca







  2. Diyar
    Yeni Üye





    Açma Patatesli Börek Yapılışı

    Açma Patatesli Börek.JPG

    Malzemeler :

    Hamuru için :
    2 su bardağı soğuk su
    3 yemek kaşığı sirke
    3 yemek kaşığı çiçek yağı
    5 su bardağı un

    İç harcı için :
    3 adet patates
    2 adet büyük boy kuru soğan
    3 yemek kaşığı çiçek yağı
    karabiber
    tuz

    Yufkaları yağlamak için :
    1 su bardağı çiçek yağı

    Yapılışı :

    İç harcı hazırlamak için patatesleri haşlayın. Soyun, rendeleyin. Soğanıda küçük yemeklik doğrayın. Tavaya çiçek yağıyla birlikte soğanları alın. Soğanların rengi şeffaflaşınca içine patatesleri ilave edin, 5 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiber ilavesiyle tuzunu ayarlayın. Soğumaya bırakın. İsterseniz kıyılmış maydanoz ekleyin. Karıştırın.Hamur için geniş bir karıştırma kabında su, sirke, çiçek yağı, tuzu karıştırın. Üzerine unu karıştırarak yavaş yavaş ekleyin. Ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin. Hamuru 3 lü grup olacak şekilde eşit bezelere ayırın. Her bir bezeyi unlu tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Bir tane açtığınız hamurdan alın, üzerine bir yemek kaşığı yağ sürün. Yağın üzerine bir ufak yufkalardan koyup tekrar yağlayın. Üçüncü ufak yufkayı en üste koyun, 3 lü grubun kenarlarını bastırın tezgahın kenarına dinlenmeye alın. Diğer bezeleride aynı şekilde 3 lü araları yağlanmı grup olarak hazırlayın. Unlanmış tezgaha ilk yaptığınız 3 lü yufkayı alın. Oklava yardımıyla ince hazır yufka büyüklüğünde açın. Üzerine bir kaşık yağ gezdirip ikiye katlayın, tekrar az yağlayın. Geniş tarafına hazırladığınız harçtan koyun, çok sıkmadan rulo şeklinde sarın. Kenar kısımlarını keserek düzeltin, 3 - 4 parmak genişliğinde kesin. Ben bu işlemi ruloyu ikiye kıvırıp, yağlanmış tepsiye koyup, tüm tepsiyi rulolarla doldurduktan sonra yapıyorum, eşit ölçüde oluyor böreklerim. Kestiğiniz börekleri yağlanmış tepsiye sıralayın. Tüm üçlü yufka gruplarını bu şekilde hazırlayın. 2-2.5 mini fırın tepsisi çıkıyor bu ölçüyle Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen börekleri ılınmaya bırakın. Servis tabağınıza alın ılık servis yapın.





+ Yorum Gönder


patatesli börek,  patatesli açma börek