+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Kürt Böreğinin Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Kürt Böreğinin Tarifi








    kürt böreğinin tarifi kısaca







  2. Diyar
    Yeni Üye





    Kürt Böreğinin Yapılışı

    Kürt Böreğinin tarifi.jpg

    Malzemeler
    200 gram margarin
    3 çorba kaşığı pudra şekeri
    1 paket kabartma tozu
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı yoğurt
    2 yumurta
    4,5 su bardağı un

    Kürt Böreği

    Hazırlanışı

    Bir kaba un alınır ve ortasına bütün malzemeler karışıtırılarak koyulur hamur yoğurulur. Hamurdan bir tek parça yufka gibi açmak için alınır. Sonra hamurdan 20 eşit bezeye yapılır. Ara kısımlara yumuşak yağ sürülür üstüste konulur.Bir sefrede 20 bezede açılır. Bir tepsi büyüklüğünde açılır ve yağdan sürülüp rulo yapılır. Ruloda 3 parçaya ayrlır buzdolabında bekletirilir.(1 saat) Hamurlara bastırılıp yassı şekli verilir. Tekrar tepsi büyüklüğünde açılır. Üstüne margarin sürün ve pudra şekeri dökün. İki hamurada aynısı yapılıp ayrılan yufka hamur en üste kapak gibi serilir. 180 derecede kızarana kadar pişirilir.





+ Yorum Gönder


kürt böreğinin tarifi,  kürt böreğinin yapılışı,  kürt böreği tarifi,  kürt böreği yapılışı