+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Karaköy Böreğinin Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Karaköy Böreğinin Tarifi








    karaköy böreğinin tarifi kısaca







  2. Diyar
    Yeni Üye





    Karaköy Böreğinin Yapılışı

    Karaköy Böreğinin.jpg

    Malzemeler:
    1 paket hazır baklavalık yufka
    500 gr orta yağlı kıyma
    500 gr kuru soğan (küçük doğranmış)
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı kuş üzümü (temizlenmiş, sıcak suda bekletilmiş)
    2 çorba kaşığı dolma fıstığı
    Taze çekilmiş karabiber
    Tuz
    ½ demet kıyılmış maydanoz
    4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çay bardağı süt
    Çörek otu
    Eritilmiş tereyağı (üzerine sürmek için)
    karaköy böreği yapılışı,

    Yapılışı

    Fırını 180 derecede ısıtınız.
    Fırın tepsinize yağlı kâğıt yerleştiriniz.
    3 çorba kaşığı zeytinyağında dolma fıstıklarını kavurunuz.
    Soğanları ilave dip kavurmaya devam ediniz.
    Kıymayı ilave ediniz ve soğanlarla birlikte kavurunuz ve baharatlar ile kuş üzümünü ilave ettikten sonra karıştırıp ocağı söndürünüz.
    Tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sütü bir kapta karıştırınız.
    Dört adet baklava yufkası alınız ve aralarına fırça ile bu karışımdan sürmek kaydıyla dört katlı kalın yufkalar elde ediniz.
    Kenarlarına hazırladığınız kıymalı içten koyarak rulo halinde sarınız ve fırın tepsisine yerleştiriniz.
    Bu işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayınız.
    Üzerlerine erimiş tereyağı sürüp çörek otu serpiniz.
    20 dakika kadar böreğin üzeri kızarana kadar pişiriniz.
    Afiyet olsun.





+ Yorum Gönder