+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Kıymalı Kol Böreğinin Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Kıymalı Kol Böreğinin Tarifi








    kıymalı kol böreğinin tarifi kısaca







  2. Diyar
    Yeni Üye





    Kıymalı Kol Böreğinin Yapılışı

    Kıymalı Kol Böreğinin Tarifi.jpg

    Malzemeler:


    3.5 Su Bardağı Böreklik Un
    1 Su Bardağı Su
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    1 Çay Bardağı Bitkisel Sıvı Yağ
    150 gr. Orta Yağlı Dana Kıyması
    150 gr. Kuru Soğan
    2 Yemek Kaşığı Bitkisel Sıvı Yağ
    1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    1 Çay Kaşığı Tuz
    Bir Tutam Maydanoz

    Ön Söz:
    İşte size ev yapımı, elde açılan ve börekçilerin serpme olarak yaptıkları börekten farksız, kıymalı kol böreği tarifi. Bu böreği yapmak için usta olmanız gerekmez, yapımı gayet basit ve dilediğiniz içi kullanarak istediğiniz börek çeşitini yapabilirsiniz. Verdiğim ölçülerle iki porsiyon börek yapılır. Ölçülerimin katlarını kullanarak ihtayıcınız ölçüsünde börek yapmanız mümkün, tarifimi denerseniz emeğinizin boşa gitmediğini görürsünüz.

    Ön Hazırlık:
    Soğanlar soyulacak ve yemeklik doğranacak. Maydanoz ince kıyılacak. Fırın tepsisi yağlanacak.

    Hamurun Hazırlanması:
    Yoğurma kabı içerisine 3.5 su bardağı un, 1su bardağı su, 1 tatlı kaşı tuz konulacak ve ele yapışmayacak şekilde hamur yoğurulacak. Hamur ikiye bölünecek ve beze yapılacak. Bezeler bir kap içerisinde kapalı olarak 30 dakika bekletilecek.

    İç Harcın Hazırlanması:
    Tava içerisine 2 yemek kaşı sıvı yağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve düşük ısıda diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Ardından kıyma ilave edilecek ve taneleşinceye kadar kavrulacak. Üzerine limon suyu, karabiber, maydanoz, tuz ilave edilecek, karıştırılacak ve ocaktan alınacak.





+ Yorum Gönder