+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda İçli Kete Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbikız
    Devamlı Üye

    İçli Kete Nasıl Yapılır








    İçli Kete Nasıl Yapılır

    İçli kete tarifi , İçli Kete yapılışı


    icli-kete.jpg

    Malzemeler
    3 su bardağı yoğurt (ekşimiş olsa daha iyi olur)
    1 su bardağı ılık su
    1 su bardağı vita-tarin yağı yada tereyağ (eritilmiş)
    isteğe göre 3 yemek kaşığı eritilmiş kuyruk yağı
    1 küçük paket yaşmaya (42 gr)
    3 küp şeker
    2 tatlı kaşığı tuz
    aldığı kadar un
    PATATESLİ İÇİ:
    4 haşlamış patatesi çatalla eziyoruz.az sıvıyağda hafif kavuruyoruz.
    tuz - karabiber isteğe göre kaşar ilave ediyoruz.
    Tarif
    3 yemek kaşığı tereyağ ile 2 yemek kaşığı unu kahverenge dönene dek kavuruyoruz.
    tuz ilave ediyoruz.
    KETE YAPILIŞI:
    maya , ılık su ve şekeri karıştırarak eritiyoruz.
    diğer malzemelere ekleyerek poğaça hamurundan biraz katı olacak şekilde yoğuruyoruz.
    üstü kapalı bir şekilde 1 saat mayalandırıyoruz.
    hamurdan küçük yuvarlaklar yapıp,arasına hazırladığımız içten 1 yemek kaşığı dolusu ekleyip,kapatıyoruz.
    üzerine yumurta sarısı ve susam-çöreotu sürdükten sonra 175 derecedeki ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
    ılık servis ediyoruz.
    afiyet olsun..
    NOT:malzemedeki kuyruk yağı sizi korkutmasın bu ölçü ile kokusu hiç hissedilmiyor ve esas lezzeti bu veriyor.mutlaka bu şekilde deneyin harika oluyor üstelikte bayatlamıyor.








  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    doğunun vaz geçilmez hamuru işi içli keteyi çok iyi bilen bir olarak bu lezzeti çok severim ama isteğe göre iç harcını siz azalta bilir çoğaltabilirsiniz




+ Yorum Gönder


kete tarifi,  kete,  içli kete tarifi,  içli kete hamur