+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Resimli Çin Böreği Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Resimli Çin Böreği Tarifi








    Değişik Resimli Çin Böreği Tarifi







  2. Ebru
    Devamlı Üye





    Resimli Çin Böreği Tarifi

    GÜZEL ÇİN BÖREĞİ

    Malzemeler:


    1 kg. yufka
    2 yumurta
    1/2 kilo yoğurt
    iç malzemesi;
    1/2 kilo kıyma
    1 su bardağı ceviz
    1 çay bardağı kısrılık bulgur
    1 kuru soğan
    tuz, karabiber, pulbiber, köfte baharatı
    dolmalık üzüm

    dışı için;
    yumurta
    galeta unu
    kızartmak için;
    sıvıyağ

    Çin Böreği.jpg

    Hazırlanışı:


    Önce yağsız olarak kıyma ve soğan iyice kavrulur. İçine sıcak suda şişirilmiş bulgur ilave edilir. Dövülmüş ceviz, köfte baharı, karabiber, pulbiber, tuz ve dolmalık üzüm de eklenerek böreğin içi hazırlanmış olur.Bir yufka yayılıp üzerine çırpılmış yoğurt ve yumurta karışımından sürülür. Yufka ikiye katlanıp üçgen şeklinde altı parçaya bölünür. Bölünmüş parçaların geniş kısmına kıymalı iç malzemeden konup yufkanın kenarları içine kıvrılarak çok sıkı olmamak şartıyla sarılır. Kalan yufkalara aynı işlem uygulanır. Börekler önce çırpılmış yumurtaya sonra da bolca galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır.NOT :Galeta unu yerine bayat ekmeklerı 1-2 gün kurutup rondodan un halıne gelınceye kadar işleyin .Derin donrucuda ağzı kapalı şekilde saklayıp kullanabiliriz





+ Yorum Gönder