+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Resimli Kolay Su Böreği Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Resimli Kolay Su Böreği Tarifi








    Değişik Resimli Kolay Su Böreği Tarifi







  2. Ebru
    Devamlı Üye







    EN GÜZEL KOLAY SU BÖREĞİ

    Su Böreği İçin Malzemeler
    6 yumurta
    1/2 kahve fincanı süt
    1/2 kahve fincanı zeytinyağı
    Alabildiği kadar un
    500 gr beyaz peynir
    Maydanoz
    4 çorba kaşığı tereyağ (eritilecek)

    Kolay Su Böreği 1.jpg

    Hazırlanışı


    Yumurta, süt, zeytinyağı ve unu bir kapta yoğurun.
    Kıvamı kontrol etmek için hamurunuzun ortasına bıçak yardımı ile kesik atın. Hamurunuz gözenek gözenek olduysa kıvamı mükemmel olmuş demektir.
    Hamurunuzu 8 eşit parçaya ayırın. (ben 10 eşit parça yaptım böreğim çok kalın oldu)

    Oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 saat dinlendirin.
    Hamurunuzu un yardımı ile tepsi büyüklüğünde açın.
    Bu arada ocakta geniş bir tencerede 7-8 litre su kaynatın. İçine 1-2 çorba kaşığı tuz ekleyin.
    Başka bir kap ile tezgahınıza da soğuk su koyun.
    Açtığınız hamurları önce sıcak suda haşlayın. (Haşlama süresini unlar gidene kadar yaklaşık 2-3 dakika olarak belirleyebilirsiniz.)
    Tencereden hamurunuzu bir süzgeç yardımı ile çıkarın. Hemen soğuk su dolu kabınıza koyun ve şoklayın.
    Hamurun fazla suyunu sıkarak süzün.
    Tepsinizin altına erittiğiniz tereyağını sürün.
    Hamurunuzu tepsinize serin. 2 yaprakta bir tereyağ sürün. ( Ben her kata sürdüm. Böreğim çok yağlı olmuş. Yağ oranı biraz daha az olursa daha iyi olacakmış.)
    4. yapraktan sonra peynir ve maydanozu ekleyin.
    Kalan 4 yaprağıda tepsinize serin.
    200 derecede yaklaşık 45 dakika-1 saat pişirin.
    Ellerinize sağlık.





+ Yorum Gönder