+ Yorum Gönder
Hayvanlar Alemi ve Hayvancılık Üretim ve Bilgiler Forumunda Arıcılıkta Balın Tanımı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Arıcılıkta Balın Tanımı








    Balın Tanımı ile ilgili bilgi


    Bal, Türk Gıda Kodeksi 2000/39 sayılı Bal Tebliğinde "Bal; bal arılarının çiçek nektarlarını, bitkilerin veya bitkiler üzerinde yaşayan bazı canlıların salgılarını topladıktan sonra, kendine özgü maddelerle karıştırarak değişikliğe uğratıp, bal peteklerine depoladıkları tatlı madde" olarak tanımlanmıştır. Tanımından da anlaşılacağı üzere bal saf ve doğal olmalı, hiçbir katkı maddesi veya kalıntı içermemelidir.








  2. Ömer
    Devamlı Üye





    bal arılar tarafında üretilmektedir arıların en çok bal ürettikleri yerler daha çok bitkilerin çoğunlu olduğu yerlerdir çünkü arılar bitkilerden beslenmektedirler.




+ Yorum Gönder