+ Yorum Gönder
Okul ve Eğitim ve Her Telden Eğitim Konuları Forumunda Fotosentez ile ilgili sorular Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Dr Zeynep
    Bayan Üye

    Fotosentez ile ilgili sorular








    Fotosentez soruları ve cevapları
    fotosentez-ile-ilgili-sorular.gif

    1 Aşağıdakılerın hangisinde fotosentez dogrudan etkili değildir?

    A) Oksijenin üretilmesinde

    B) Organik besin oluşturmasında,

    C) Havanın karbondioksit yönüyle temizlenmesinde

    D) Bitkilerdeki fazla suyun terleme ile kaybedil-mesinde

    2 I Oksijen II Enzim III Organik besin,

    Hayvan hücreleri; oksijenli solunum sıra-sında yukarıdakilerden hangilerini dışarı-dan alır?

    A) Yalnız l B) l – II C)l-lll D) II-III

    3 I Suyun kullanılması II Karbondioksidin kullanılması III Olayın canlı hücrede gerçekleşmesi

    olaylarından hangileri, hem solunumda hem de fotosentezde ortak olarak gerçekleşir?

    A) Yalnız III B) l – ll C)l-lll D) II-III,

    4 lSu

    II Karbondioksit III Enerji IV Oksijen

    Solunum olayında yukarıdakilerden hangileri elde edilmez?

    A) Yalnız IV B) l – II C) III – IV D) l – II – III,

    5 Fotosentez sonucu oluşan besin aşağıdaki-lerden hangisine dönüştürülemez?

    A) Protein B) Yağ C) Madensel tuz D) Nişasta
    ,


    6 Klorofil taşıyan yeşil yapraklı bir bitki kapalı bir ortama x canlısı ile birlikte konuluyor Bu ortam-daki gazların miktarının günün belirli bir zaman aralığında değişmediği gözleniyor

    Bu durumun oluşmasında etkili olan olaylar aşağıdaki verilenlerden hangileridir?

    A) Fotosentez – Solunum

    B) Sindirim – Boşaltım

    C) Solunum – Protein sentezi

    D) Fotosentez – Nişasta sentezi

    7 Aşağıdakilerden hangisi hücrede birim za-manda üretilen ATP miktarı ile doğrudan ilgilidir?

    A) Fotosentez B) Solunum C) Protein sentezi D) DNA eşlenmesi

    8 Hücrede görülen oksijenli solunum ve foto-sentez olayı ile ilgili olarak;

    I Atmosferdeki oksijen ve karbondioksidin belirli bir dengede kalmasını sağlarlar II Karbon devrinde görev yaparlar III Enerjinin kullanılabilir hale dönüşmesini sağ-larlar

    verilenlerden hangileri doğrudur?

    A) Yalnız l B) l – II C) II-III D)l-ll-lll

    9 Bitki hücresinde;

    I Glikozdan karbondioksit ve suyun oluşması II Proteinden aminoasitlerin oluşması III Karbondioksit ve sudan glikozun oluşması

    olaylarından hangileri solunum olarak değer-lendirilebilir?

    A) Yalnız l B) Yalnız III C)l-ll D) II-III

    10Aşağıdakilerden hangisi yalnız fotosentez olayına özgüdür?

    A) Enzim kullanılması

    B) Olayın canlı bir hücrede gerçekleşmesi

    C) Olay basamaklannda ATP harcanması

    D) Işık enerjisinin kullanılması



    11 Çiçeğin hangi kısmı fotosentez yapabilmektedir?

    A) Taç yaprak B) Dişi organ C) Çanak yaprak D) Erkek organ



    CEVAPLAR:

    1-D 2-C 3-A 4-A 5-C 6-A 7-B 8-D 9-A 10-D 11-C








  2. Nesrin
    Devamlı Üye





    Fotosentez bitkilerin ışık varlığında gerçekleştirdikleri bir solumun çeşididir. bu solumun da bitkiler karbondioksit ve inorganik besin kullanarak bir çok canlının ihtiyaç duyduğu organik besin ve oksijeni üretmektedir. bu sayede bitkiler üretici olarak adlandırılmaktadır.




+ Yorum Gönder


fotosentez ile ilgili fotolar