+ Yorum Gönder
Bölge bölge Türkiye ve İç Anadolu Bölgesi Forumunda İç Anadolu Bölgesinin Kültürel Yemekleri Nelerdir Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    İç Anadolu Bölgesinin Kültürel Yemekleri Nelerdir








    İç Anadolu Bölgesinin Yemekleri

    Ankara Tavası (Ankara)

    Arabaşı (Eskişehir)

    Arabaşı (Yozgat)

    Baduç kavurması

    Bamya Çorbası (Aksaray)

    batırık (Seydisehir)
    Bayram Könbe

    Beypazarı sarması

    Börek Çorbası (Kayseri)

    Bulgurlu, pazılı soğuk çorba (Sivas)

    Cevizli Tatlı (Eskişehir)

    Çiğ Börek (Eskişehir)

    Çiğleme (Aksaray)
    Çorum Baklavası

    Çubuk Turşusu

    DİVRİĞİ PİLAVI

    Düğün pilavı (Konya)

    ERCİYES SALATASI

    Eskişehir Çöreği
    Etli ekmek (Konya)
    Fakir Baklavası (Çorum)

    Fırında Ankara tavası

    Gabaklaş (Ankara)

    Gendeme (Kırşehir)

    Gömme (Ekmekli Et)

    HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI (Sivas)

    Hasirde (Kırşehir) (

    Haşhaşlı Dolma (Eskişehir)

    Helle Aşı (Sivas)

    Hoşmerim (Çankırı)

    HUNNAK

    HURMA TATLISI (Sivas)

    İrmik helvası (Konya)

    İskilip Dolması (Çorum)

    Kandil Makarnası (Nevşehir)

    Kapama(Eskişehir)

    KARA KIZ KÖFTESİ (İç Anadolu)

    Karaçuval Helvası(Çorum)

    KAYSERI MANTISI

    Kayseri Köftesi

    Keşkek

    Keşkek (Çorum)

    Kıkırdak çorbası (Konya)

    KIRŞEHİR KÖFTESI

    Kirtimburt (Kayseri)

    KÖBETE(Eskişehir)

    Kuru (Beypazarı)

    Madımak (Yozgat)

    Mantarlı Borani (Çorum)

    Mumbar (Aksaray)

    Nevzine (Kayseri)

    NOHUTLU YAHNİ(KONYA)

    Pastırmalı Börek (Kayseri)

    Pastırmalı Pide(Kayseri)

    Patlıcan orta (Konya)

    Pehli (Kayseri)

    Pekmezli Ayva Dolması (6 Kişilik)

    Piravu Mantısı (Kayseri)

    Soğanlama (Ankara)

    Soğanlama (Kırşehir)

    Sulaç (Karaman)

    Sülbiye(Akşehir)

    ŞAŞTIM AŞI (Kayseri)

    Şöbiyet (Yozgat usulü)

    Tabahruhu

    Tatar Böreği (Eskişehir)

    Tepsi Mantısı (Kayseri)

    Tırhıt (Sivas)

    Toyga Çorbası (Konya)

    Yağlama (Kayseri)

    Yangıç (Çorum)

    Yoğurt Çorbası (Kırşehir)

    Yoğurtlaç (Kayseri)

    Yozgat Böreği

    Zeytinyağlı Pırasa Dolması (Çankırı)







  2. Eleman
    Devamlı Üye





    Ankara Tavası Ankara, Arabaşı Yozgat, Baduç kavurması, Bamya Çorbası Aksaray, Bayram Könbe, Beypazarı sarması, Börek Çorbası Kayseri, Bulgurlu, pazılı soğuk çorba Sivas, Cevizli Tatlı Eskişehir,Çiğ Börek Eskişehir, Çiğleme Aksaray, Çorum Baklavası ,Çubuk Turşusu, Düğün pilavı Konya,Eskişehir Çöreği, Etli ekmek Konya ,Fakir Baklavası Çorum, Fırında Ankara tavası, Gabaklaş Ankara, Gendeme Kırşehir, Gömme Ekmekli Et, Hasirde Kırşehir ,Haşhaşlı Dolma Eskişehir, Helle Aşı Sivas, Hoşmerim Çankırı, İrmik helvası Konya, İskilip Dolması Çorum, Kandil Makarnası Nevşehir, KapamaEskişehir, Karaçuval Helvası, Kayseri Köftesi, Keşkek Çorum, KirtimburtKayseri, Kuru Beypazarı, Madımak Yozgat, Mantarlı Borani Çorum,Mumbar Aksaray, Nevzine Kayseri, Pastırmalı Börek Kayseri, Pastırmalı Pide Kayseri, Patlıcan orta Konya, Pehli Kayseri, Pekmezli Ayva Dolması, Piravu Mantısı Kayseri, Soğanlama Kırşehir, Sulaç Karaman, Sülbiye Akşehir, Şöbiyet Yozgat usulü, Tabahruhu, Tatar Böreği Eskişehir, Tepsi Mantısı Kayseri Tırhıt Sivas, Toyga Çorbası Konya, Yağlama Kayseri, Yangıç Çorum, Yoğurt Çorbası Kırşehir, Yoğurtlaç Kayseri, Yozgat Böreği, Zeytinyağlı Pırasa Dolması Çankırı İç anadolu bölgesinin yöresel yemekleridir.




+ Yorum Gönder