+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve İçecek ve Çorba Tarifleri Forumunda Terbiyeli işkembe çorbası (osmanlı mutfağı)-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. HARBİKIZ
    Moderator

    Terbiyeli işkembe çorbası (osmanlı mutfağı)-Yemek Tarifleri








    TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI (Osmanlı Mutfağı)

    MALZEMESİ
    1 kg. temizlenmiş dana işkembesi
    15 su bardağı su
    1 yemek kaşığı tuz
    1 adet limonun suyu
    1 küçük boy kuru soğan
    1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

    Terbiye İçin;
    2 adet yumurta sarısı
    3 yemek kaşığı un
    5 yemek kaşığı süzme yoğurt
    1 adet limonun suyu
    1,5 su bardağı su

    Sos İçin;
    4-5 diş ezilmiş sarmısak
    ½ su bardağı sirke

    TARİF
    Temizlenmiş olarak alınan 1 kg. işkembeyi bol suda iyice yıkayın. İri parçalara bölüp, 15 bardak kaynamış suya atın. İçine limon suyu, soğan ve ayçiçek yağını da ilave edip, pişmeye bırakın. İşkembeler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca çok ufak parçalar halinde doğrayın. Geriye kalan suyu süzün ve 10 su bardağı kadarını doğranmış işkembelerle birlikte bir tencereye koyup, kaynatın. Çukur bir kapta terbiye malzemesini iyice karıştırıp, 1,5 su bardağı soğuk suya yedirin, biraz da işkembe suyundan ilave ederek karıştırın. Kaynamakta olan işkembe çorbasına terbiyeyi süzgeçten geçirerek ve sürekli karıştırarak yedirin. Tuzu da ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra hemen ateşten alın.
    Ezilmiş sarmısak ile sirke karışımını, arzuya görek kullanılmak üzere sofrada çorbanın yanında sunabilirsiniz.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Terbiyeli işkembe çorbası malzemeleri: 1 kg. temizlenmiş dana işkembesi 15 su bardağı su 1 yemek kaşığı tuz 1 adet limonun suyu 1 küçük boy kuru soğan 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı malzemeleri eliniz de olması gerekmektedir.




+ Yorum Gönder