+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve İçecek ve Çorba Tarifleri Forumunda Şiveydiz Yemeği, Şiveydiz nasıl yapılır, Şiveydiz çorbası Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Şiveydiz Yemeği, Şiveydiz nasıl yapılır, Şiveydiz çorbası








    Şiveydiz Yemeği, Şiveydiz nasıl yapılır, Şiveydiz çorbası

    Şiveydiz Gaziantep Mutfağı

    Şiveydiz için Malzemeler

    500 gr parça et
    2.5 kg. taze sarımsak
    2.5 kg. taze soğan
    4 su bardağı süzülmüş yoğurt
    1 su bardağı nohut
    1 yk. Kuru nane
    1 tk. Karabiber
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    Yeterince tuz




    Hazırlanışı

    Et yeteri kadar su koyularak kaynatılır, kaynayınca köpüğü alınır. Geceden ıslattığımız nohut ve biraz tuzda ilave ederek etin üzerine koyup pişirilir.
    Soğan ve sarımsakların kabukları temizlenip, beyaz kısımları yeşiline kadar 3 cm. uzunluğunda doğranır.
    Pişen etin üzerine soğan ve sarımsaklar ilave edilir.
    Soğan ve sarımsaklar piştikten sonra pişmiş yoğurt konulur.
    Hepsi beraber 3-4 dk. Kadar kaynatılır.
    Üzerine kızdırılmış yağ, karabiber ve kuru nane gezdirilir.


    Doğranan soğan ve sarımsaklar iyice haşlanır, suyu süzülür ve etin içine öyle atılır.

    Şiveydiz sıcak olarak pirinç veya bulgur pilavıyla servis yapılır.

    Kaynak: gaziantep.com







  2. AYFER
    Bayan Üye





    Harika bir mutfağa sahip Gaziantep iline mahsus lezzetli yemeklerdendir. Sıcak olarak servis yapılır ve sıcak şekilde tüketilmesi önerilir.




+ Yorum Gönder