+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve İçecek ve Çorba Tarifleri Forumunda Ekşi Piliç veya Kuzu Başı Çorbası Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Dr Zeynep
    Bayan Üye

    Ekşi Piliç veya Kuzu Başı Çorbası Tarifi








    Ekşi Piliç veya Kuzu Başı Çorbası Tarifi

    Malzemeler :

    • Yaklaşık 1,5 l. su
    • 1 parça beyaz piliç eti ve 1-2 piliç budu (veya ½ kuzu başı ve 1 kuzu ciğeri)
    • 1 sap pırasa
    • 1 küçük havuç (yeşil yapraklarıyla birlikte)
    • 1 sap kereviz
    • 1/2 çay bardağı pirinç
    • 2 yumurta
    • 1 büyük boy limon suyu
    • 1 küçük baş soğan
    • Maydanoz, tuz, karabiber taneleri


    Hazırlanışı:

    Temizlenmiş piliç (veya kuzu) etleri, pırasa, kereviz sapı, havuç, ikiye bölünmüş ve ocağın üstünde közlenmiş soğan, karabiber taneleri, tuz , suyla birlikte etler yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakılır

    Tenceredekiler ince bir süzgeçten geçirildikten sonra, suyuna pirinç ilave edilir ve tekrar kaynamaya konur.
    Pirinçler pişerken, sebze ve etler küçük küçük doğranır ve tekrar tencereye katılır. Gerekirse tekrar tuzu ayarlanır.
    Bir kapta yumurtalarla limon suyu çırpılarak çorba terbiyesi yapılır. www.sendeyim.com
    Bu terbiye biraz sıcak et suyu ile ılındırılır ve çorba sürekli karıştırarak terbiye yedirilir.
    Bir-iki dakika kaynatılır ve sonra tencere ateşten indirilir.İnce kıyılmış maydanoz katılıp karıştırılır. Tuzunu , karabiberini tekrar ayarlayıp, servis yapılır







  2. BANGÜ
    Bayan Üye





    bu çorbayı soğuk kış günlerinde hastalıklara maruz kalan kişiler rahatlıkla içmelidir zira inanılmaz sağlıklı bir çorba bu çorbayı içenler hemen iyleşir




+ Yorum Gönder