+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve İçecek ve Çorba Tarifleri Forumunda Adana usulü Yüzük Çorbası nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Adana usulü Yüzük Çorbası nasıl yapılır








    Adana usulü Yüzük Çorbası nasıl yapılır


    yuzuk_corbasi_yapilisi.jpg
    Malzemeler: l kg. un, 1/2 kg. yağsız iri kıyma, l baş soğan, l kaşık salça, l yumurta, l adet limon suyu, l bardak haşlanmış nohut, yeterince tuz, karabiber, kırmızıbiber.
    Hazırlanışı: Un, yumurta, limon ve su karışımı hamur haline getirilir. Dört parçaya ayrılan hamur oklava yardımıyla yufka şeklinde açılır ve kare kare kesilir. Başka bir kenarda rendelenmiş soğan, kıyma ve baharatlar karıştırılarak nohut büyüklüğüne getirilip hamurun üzerine konularak dört köşesinden tutularak kapatılır. Bir tencerede 3 litre kadar su kaynatıp kapatılan hamurları ve pişmiş nohudu içine atarız. Hamurlar yüze çıkınca başka bir kapta oluşturduğumuz salça, yağ ve baharat karışımını yemeğin üzerine dökülerek birkaç dakika kaynatılır.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    adana usulu yüzük çorbası malzemeleri :l baş soğan, l kaşık salça, l yumurta, l adet limon suyu, l bardak haşlanmış nohut, l kg. un, 1/2 kg. yağsız iri kıyma, yeterince tuz, karabiber, kırmızıbiber.




+ Yorum Gönder


yüzük çorbası,  adana usulü yüzük çorbası,  adana usulü yüksük çorbası tarifi,  yüzük çorbası adana,  adana usulü yüksük çorbası,  yuzuk corbasi