+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve İçecek ve Çorba Tarifleri Forumunda Kolay Ve Lezzetli Patates Ezmeli Çorba Tarifi Nasıl Pişirilir Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Mine
    Devamlı Üye

    Kolay Ve Lezzetli Patates Ezmeli Çorba Tarifi Nasıl Pişirilir








    Patates Ezmeli Çorba yapılışı




    Patates Ezmeli Çorba.jpg


    Malzemeler

    • 1 ufak paket piliç göğüs [şerit]

    • 3 adet orta boy patates (halka doğranmış]

    • 2 adet orta boy soğan (dörde bölünmüş)

    • 4 su bardağı su (ılık)

    • 2 paket toz tavuk bulyon veya 2 tablet tavuk bulyon

    • 12 adet brüksel lahana (kıyılmış) veya kara lahana (haşlanmış,kıyılmış)

    • 1/2 su bardağı süt (sıcak)

    • 2 kahve fincanı zencefil

    • 1 adet küçük patates (küp doğranmış)

    • 50 gr dolmalık fıstık

    • 1 çay kaşığı muskal

    • 1 çay kaşığı pul biber

    • 1 çay kaşığı karabiber

    • 10 sap maydanoz (iri kıyılmış)

    • tuz



    Patates Ezmeli Çorba yapılışı

    1 Ilık suda bulyonları eritin. 2 su bardağı bulyonlrıı suya soğanları katıp 15 dakika kaynatın.

    2 Halka halka kesilmiş, patatesleri ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Soğumadan blenderdan geçirin.Tekrar tencereye alın ve kalan bulyonları suyu ve sütü ilave edin.

    3 Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Brüksel lahanası, piliç etleri, küp patates ve dolmalık fıstığı karıştırıp hızlı ateşte fıstıklar kavrulana kadar hızlı hızlı karıştırarak pişirin.

    4 Daha önceden hazırladığınız patatesli çorba suyunu bir taşım kaynatın. Piliç etli harcı, muskat, pul biber, kara biber ve tuzu katıp bir kez karıştırın.

    5 Maydanozu serperek servis yapın.corbatarifleri.tv







  2. ELMAS
    Bayan Üye





    Tavuk göğsü katılan bir çorba ya da herhangi bir yemeğe aynı zamanda bulyon katmak pek mantıklı değil. Bulyon tavuğun yerini tutmaz ve tavuğun lezzetini bastırır.




+ Yorum Gönder