+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve İçecek ve Çorba Tarifleri Forumunda Hünkar Tarhana Çorbası (İstanbul)-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. RüzgarGülü
    Devamlı Üye

    Hünkar Tarhana Çorbası (İstanbul)-Yemek Tarifleri









    Malzeme:

    350 gr süzme yoğurt
    1 bayat ekmek
    2 dilim bayat ekmek
    3 su bardağı et suyu
    50 gr tereyağı
    Tuz, kırmızı toz
    biber

    Yapilisi:


    1. Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin.
    2. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın. Tuz serpin. Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin.
    3. İki dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın.
    4. Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı toz
    biber serpin. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.












  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    HAMSİLİ PAZI PİLAKİSİ Malzemeler
    1 kg pazı
    1 su bardağı pirinç 3 soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    10 tuzlu hamsi
    1 çay bardağı su
    1 tatlı kaşığı nane tuz

    PAZI PİLAKİ TARİFİ
    Pazıları ayıklayıp, ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirin. Pazıları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kendi suyuyla bir süre haşlayın. Yıkanmış pirinci ve suyu ekleyin. Hamsileri, didikleyip ilave edin. Piştikten sonra, nane ekleyip karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.




+ Yorum Gönder