+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve İçecek ve Çorba Tarifleri Forumunda Kulak Çorbası (Malatya)-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. RüzgarGülü
    Devamlı Üye

    Kulak Çorbası (Malatya)-Yemek Tarifleri








    Köftesi için:
    200 gram yağsız kıyma
    1 çay bardağı sümût (çok ince bulgur)
    1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
    Hamur için:
    1 su bardağı un
    1 çay bardağı tuz
    1 adet yumurta
    Biraz ılık su
    1 çay bardağı haşlanmış nohut
    1 kg kemik
    Üzerine:
    2 kg yoğurt


    1 çorba kaşığı tereyağı Yarım çorba kaşığı nane öncelikle köfteyi hazırlayın. Bunun için kıyma, sümüt, tuz ve karabiberi karıştırın. Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Sıvı yağda hafifçe kızartın. Hamurunu hazırlayın. Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp oklavayla açın. Küçük ve ince olacak biçimde kesin. Kemikleri yıkayıp su dolu geniş bir tencereye koyun. Tuz serpin. Kaynaymca, kemikleri tencereden alın. Çorbalık hamurları katm. Hamur pişince, köfteleri ve nohutları da tencereye atın. Arada bir karıştırıp, kaymak tutmasını engelleyin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın. Ilınınca yoğurdu karıştırın. 1 çorba kaşığı tereyağım tavada eritin. Naneyle karıştırıp, çorbanın üzerinde gezdirin.










    Hakkında Kısaca Yazılar

  2. sarı sonbahar
    Devamlı Üye





    kulak çorbası






+ Yorum Gönder