+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve İçecek ve Çorba Tarifleri Forumunda Bolu Tarhana Çorbası-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. RüzgarGülü
    Devamlı Üye

    Bolu Tarhana Çorbası-Yemek Tarifleri








    Bolu Tarhana Çorbası


    MALZEMELER
    100 gr yağsız kıyma
    150 gr köy tarhanası
    1 adet iri domates
    1 çorba kaşığı tereyağ
    2 kg et suyu veya su
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın.Küçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın. On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın.









  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    Ekşili Köfte Çorbası Tarifi

    Ekşili Köfte Çorbası Tarifi

    Süre: 70 dk.
    Kaç Kişilik: 6

    Malzemeler:

    500 gr yağsız kıyma
    1 Kahve fincanı pirinç
    Yarım demet maydanoz
    1 Adet soğan
    3 Adet yumurta
    3 Adet havuç
    4 Adet patates
    2.5 Kahve fincanı sıvıyağ
    6 Su bardağı su
    1.5 Su bardağı yoğurt
    1.5 Çorba kaşığı un
    Nane, tuz, karabiber



    Hazırlanışı:

    Pirinci yıkayıp süzün.
    Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince doğrayın.
    Geniş bir kapta kıyma, pirinç, maydanoz, soğan, 1 adet yumurta, biraz tuz, nane ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
    Hazırladığınız köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayın.
    Geniş bir kaseye yarım kaşık un serpip köfteleri dizin
    Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın.
    Sıvıyağı tencerede kızdırıp önce havuçları sonra patatesleri 10 dakika sote edin.
    Suyu ilave edin ve 15 dakika kaynatın. www.sendeyim.com
    Köfteleri ekleyip kısık ateşte 45 dakika pişirin.
    Yoğurt, kalan yumurtalar ve unu bir kasede karıştırın.
    Tencereye azar azar dökerek ve sık sık karıştırarak ekleyin.
    Tuz serpip ateşten alın.
    Sıcak olarak servis yapın




+ Yorum Gönder