+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve İçecek ve Çorba Tarifleri Forumunda Ezme Patates Çorbası-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. RüzgarGülü
    Devamlı Üye

    Ezme Patates Çorbası-Yemek Tarifleri








    Ezme Patates Çorbası


    MALZEMELER
    1 kg sığır kemiği
    12 su bardağı su
    4 kahve fincanı un
    1 baş soğan
    1 adet havuç
    1 adet orta boy kereviz
    1/2 kg patates
    yarım ekmek, bayat
    7.5 çorba kaşığı tereyağ
    50 gr kaşar peyniri
    3 adet defne yaprağı
    tuz, biber

    HAZIRLANIŞI
    Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra büyük parçalara doğrayın. Kemiği yıkayıp sebzelerle beraber bir tencereye koyun. Üzerine 12 su bardağı su, tuz, biber ve defne yaprağı ilave edin. Kaynamaya başladığında bir kaşıkla köpüğü alın. Orta hararetli ateşte iki saat kadar kaynatın. Tencereden sebzeleri ve kemikleri çıkarın. Patatesleri ve et suyunu ince delikli bir süzgeçten geçirin. 5 çorba kaşığı yağ ile unu 1-2 dakika kavurun . Süzülen çorbayı karıştırarak 10 dakika kaynatın. Çorba kasesine koyun, 50 gr tereyağı eritip fındık iriliğinde kesilmiş ekmeğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile beraber serpin. Fırında ekmekleri kızartıp, çorba ile beraber servis yapın.









  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    Egzotik Tavuk Çorbası Tarifi

    Malzemeler:

    1 lt Tavuk Suyu
    150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
    1 Küçük Soğan
    Ceviz Büyüklüğünde Zencefil
    4 Çorba Kaşığı Soya Yağı
    1/2 Demet Maydanoz
    2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
    2 Yufka
    1 Havuç
    1 Sap Pırasa
    1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    Tuz, Karabiber


    Hazırlanışı:

    Evde hazırlanmış tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletlerini de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Zencefili rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Bir tencerede 1 tatlı kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili kavurun.
    Tavuk göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Bir kasede maydanoz, et ve 1-2 çorba kaşığı soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin. www.sendeyim.com
    Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
    Yufkaları kareler halinde sekize bölün. Her bir kareye hazırladığınız soğanlı karışımdan doldurun. Karelerin kenarlarını su ile nemlendirin ve iç malzemeyi kapatacak şekilde birleştirip bükün. Büyük tencerede tuzlu su kaynatıp yufka bohçalarını 2-3 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış yufkaların suyunu süzün.
    Havucu soyup ince şeritler halinde doğrayın. Pırasayı ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın. Büyük bir tencerede kalan soya yağını kızdırıp havuç ve pırasayı kavurun.
    Tavuk suyunu ekleyin. Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin. Yufka bohçalarını ekleyip servis yapın




+ Yorum Gönder