+ Yorum Gönder
Dünya Tarihi ve İnanç ve Kültür Forumunda Ankara'nın yemek kültürü nasıldır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Ankara'nın yemek kültürü nasıldır








    ankara'nın yemek kültürü nasıldır kısaca







  2. Ebru
    Devamlı Üye





    Ankara'nın yemek kültürü nasıldır

    ANKARA YEMEK KÜLTÜRÜ


    Çorbalar:

    Aş çorbası, dutmaç, keşkek çorbası, miyane çorbası, sütlü çorba, tarhana çorbası, toyga çorbası

    Et Yemekleri:

    Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavurması, ilişkik, kapama, orman kebabı, patlıcanlı et, sızgıç, siyel, siyer.

    Pilavlar:

    Bici, bulgur pilavı, oğmaç aşı, pıtpıt pilavı.

    Köfteler:

    Kadınbudu köfte, mucirim köftesi, yumurtalı köfte, tohma, tiritli köfte.

    Dolmalar:

    Efelek dolması, mantı, şirden dolması (bumbar), yalancı dolma, yaprak dolması.

    Börekler - Çörekler:

    Altüst böreği, ay böreği, bohça böreği, entekke böreği, hamman, kana, kol böreği, papaç, pazar böreği, tandır böreği, yalkı.

    Yemekler:

    Carcıran, bici aşı, çılbır, çırpma, göçe, göter, kaile, keşkek yemeği, köremez, mıhlama, omaç, papara, saz, tamtak tiridi, topaç.

    Hamur İşi Yemekler:

    Bazlama, cızlama, gözleme, nevizme, öllüğün körü, su böreği. - Tatlılar - Kompostolar: Ayva boranası, baklava, bırtlak, daşlak, ekir, fıslak, höşmerim, kabak tatlısı, karga beyni, kar helvası, kaygana, köyter, omaç, perçem, saraylı, tiltil helvası, tuhafiye, zerdali boranası, zerdali hoşafı.

    Ekmekler:


    Bazlamacın, bezdirme, gizleme, çerpit, ebem ekmeği, kartalaç, kömbe, kete, saçkıran, şerit, yarımca





+ Yorum Gönder