+ Yorum Gönder
Bölge bölge Türkiye ve Karadeniz Bölgesi Forumunda kara deniz ramazan pidesi tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    kara deniz ramazan pidesi tarifi








    kara deniz ramazan pidesi tarifi
    ramazan pidesi.jpg

    Malzemeler

    5 su bardağı un
    1 çorba kaşığı toz şeker
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 su bardağı süt
    1,5 çorba kaşığı kuru maya
    bir miktar kadar su
    kepek

    Üzeri için:
    susam


    Tarifi

    Büyük bir karıştırma kabına 5 su bardağı unu alalım.Unun ortasına tereyağı,1 su bardağ süt toz şeker,kuru maya ekleyin.Öncelikle mayayı eritin.Ve unu yoğurarak bir hamur meydana getirelim.Hamurun mayalanması bakımından bekletin.Hamuru açacağımız yere kepeği ekeleyin.

    Hamuru kepeğin üstüne alın.Pidenin alt kısmı kepekle beraber kaplandıktan sonra fırın tepsisine alalım.Pidenin üstüne fırça yardımı ile yumurta sürün.Üstüne susam atın.Pidenin üzerini tırnak biçimi verin.Pideyi daha önce ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.







  2. Eleman
    Devamlı Üye





    Karadeniz bölgesi mutfak kültürü bakımından çok zengindir. Karadeniz bölgesinde sofraları hamur işleri süslemektedir. Ramazan ayında karadenizliler ramazan pidesi yapmaktadırlar. İşte ramazan pidesinin tarifi için 5 su bardağı un, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı süt, 1,5 çorba kaşığı kuru maya, bir miktar kadar su, kepek gerekmektedir. Bu malzemeler bir kabın içerisinde iyice yoğrulup koparılan hamurların altına kepek serperek fırın tepsisine yerleştirilip yumurta sürülüp susam serpilerek fırına sürülmektedir.




+ Yorum Gönder