+ Yorum Gönder
Bölge bölge Türkiye ve Karadeniz Bölgesi Forumunda karadeniz yöresi keşkek yemeği Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    karadeniz yöresi keşkek yemeği








    karadeniz yöresi keşkek yemeği


    keskek.jpg

    Malzemeler:
    1 su bardagi asurelik bugday
    250 gram gerdan eti
    2 çorba kasigi tereyagi
    Tuz, karabiber


    Yapılışı:

    1- Bugdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin.
    2- Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin.
    3- 4 su bardagi et suyu ilave edin. Bugday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çarpin.
    4- Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemegin üzerinde gezdirin.







  2. Eleman
    Devamlı Üye





    Karadeniz de yapılan lezzetlerden bir taneside keşkek yemeğidir. Keşkek yapmak için buğdayı bir gün önceden ıslatmak gerekmektedir. Islatılmış buğdayları düdüklü tencerede biraz pişirdikten sonra başka tencerede pişirilen etlerin üzerine ekleyip bir kaç bardak et suyu ekledikten sonra buğdaylar eriyinceye kadar pişirin. Servis yaparken üzerine kızgın tereyağ kullanabilirsiniz.




+ Yorum Gönder