+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Kebap & Salatalar Forumunda Buğu Kebabı Tarife ait bilgiler Konusunu Okuyorsunuz..
  1. MEGASXL
    Devamlı Üye

    Buğu Kebabı Tarife ait bilgiler








    Buğu Kebabı Tarife ait bilgiler

    MALZEMELER
    1 kg koyun eti (but tarafından)
    yarım su bardağı un
    3 çorba kaşığı margarin
    2 iri domates (veya 1 çorba kaşığı domates salçası)
    2 kahve kaşığı kekik
    1 defne yaprağı
    300 gr arpacık soğanı
    1 kahve fincanı su
    2 kahve kaşığı karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Yarım bardak unu , bir kahve fincanı suyla yoğrurarak hamur haline getirin. Sonra orta boy bir güvece kuşbaşı kesilmiş 1 kg koyun etini, zarları soyulmuş arpacık soğanını, margarini, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılıp küçük küçük doğranmış domatesi (veya 3 çorba kaşığı suda eritilmiş bir kaşık domates salçasını) koyun. Kekik, karabiber ve yeteri kadar tuz serptikten sonra iyice karıştırın. En üste defne yaprağını koyun, sonra güvecin kapağını kapatın, üzerine de bir ağırlık koyun.
    Önceden hazırladığınız hamurla, güveç ve kapağı arasındaki aralıkta, buğu çıkaracak hiçbir boşluk kalmayacak biçimde iyice sıvayın. Güveci 15-20 dakika hafif ateşte pişirdikten sonra ocağın altını açın, orta ateşte 2-2.5 saat pişirin. Kapağının kenarındaki hamurları kesip temizleyin ve güveci servis yapın.








  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    Buğu Kebabı Hazırlanışı
    - Eti düdüklü ya da normal tencere koyup soğanı, fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, yağı, kekiği koyup karıştırınız.
    - 1,5 su bardağı sıcak su koyunuz.
    - Orta hararetteki ateşte, et yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
    - Servis tabağına boşaltıp servis yapınız.




+ Yorum Gönder